Klassisk inlagd sill
Inlagd sill, vad vore julbordet utan det? Här bjuder stjärnkocken Niklas Ekstedt på ett klassiskt recept fyllt med julens oemotståndliga smaker.
Recept på inlagd sill på klassiskt vis
"Den klassiska 1-2-3–lagen är fenomenal för att få fram den traditionella smaken av svenskt julbord!"
Ingredienser
1 förpackning 5-minuterssill
1⁄2 dl ättiksprit, 12 %
1 dl strösocker
1 1⁄2 dl vatten
2 lagerblad
5 kryddpepparkorn
1 rödlök
2 morötter
Gör så här
1. Häll av spadet från inläggningssillen och skär sillen i bitar.
2. Blanda ättika, socker och vatten i en skål. Rör om tills sockret lösts upp. Tillsätt
lagerblad och kryddpeppar.
3. Skiva lök och morot och blanda dem med lagen. Blanda lagen med sillen och låt den gärna mogna i ett dygn i kylen innan servering.
NIKLAS PROFFSPRODUKTER
Stadig skärbräda från Jamie Oliver för Tefal.
Högkvalitativ knivset från Jamie Oliver för Tefal.
Mandolin med keramisk kniv från Kyocera.
Julmaten är en höjdpunkt under året för Niklas Ekstedt, kocken och företagaren som driver flera tongivande restauranger. Vi bad honom att laga till ett julbord med sin helt egen signatur. Fler magiska julrecept från stjärnkocken hittar du här.