Laddar...

Din slow cooker fixar risgröten

Med en slow cooker i hemmet kan du lugnt luta dig tillbaka medan risgrynsgröten reder sig själv. Den bränner inte fast heller. Julefrid helt enkelt.

Sedan är det bara att fixa med mandel, kanel och mjölk. Glöm för all del inte grötskålen till tomten!
Receptet har vi givetvis ordnat.

Risgrynsgröt i slow cooker

En krämig gröt som inte bränner fast.

Ca 6 portioner.


Ingredienser

2 ½ dl grötris
5 dl vatten
9½ dl mjölk
1 msk socker
1 nypa salt
2 msk smör
½-1 dl grädde

Gör så här

  1. Skölj riset i kallt vatten.
  2. Häll vatten, mjölk, socker, salt och ris i slowcookern.
  3. Rör om försiktigt.
  4. Klicka i smöret.
  5. Lägg på locket och sätt slowcookern på låg värme i ca 3 timmar. Rör om gröten några gånger under tiden.
  6. Späd gröten med grädden i slutet.
  7. Sätt på varmhållning 30-60 minuter.
Med en slow cooker i hemmet kan du lugnt luta dig tillbaka medan maten reder sig själv.

Relaterade produkter

Vill du veta mer om den nya energimärkningen, klicka här