Torka apelsiner till jul

Torkade apelsinskivor är både dekorativt och doftar gott. De är fina året om, men förknippas ofta med julen. Det är lätt att fixa detta fina julpynt själv.

Du kan torka apelsin både i ugnen, i en svamp- och frukttork eller i en airfryer. 

Att torka i varmluftsugn är perfekt. Det går också utmärkt att torka i en vanlig ugn, men då bör du sätta en liten sked/träslev så att ugnsluckan står lite på glänt. Under torkningen sprider sig då en ljuvlig doft i hemmet.

Skär apelsinerna i tunna skivor och lägg antingen på ugnsgaller eller på gallret i din svamp- och frukttork. Använder du en arifryer så lägger du skivorna antingen i korgen eller på ett tillhörande galler. En del airfryers har också en torkningsinställning – utnyttja den. 
Låt sedan skivorna torka i ugnen på 50-100 °C eller i din tork eller airfryer. Skivorna ska bli mörkare och se torrare ut. Titta till dem ofta så att de inte bränns eller blir för torra.

När fruktköttet inte längre är blött är apelsinerna klara.

Nu kan du dekorera med dem hemma t ex runt ljus, på julbordet, i julkransar och julgrupper, i en skål tillsammans med nejlikor och på julklappar. Det är också fint att hänga dem som en girlang på ett snöre.

Torka apelsinerTorka apelsiner

Relaterade produkter

Vill du veta mer om den nya energimärkningen, klicka här

Medlemspris