Elons hållbarhetsarbete

Som Nordens största butikskedja inom vitvaror och hemelektronik vill vi kunna bidra till en hållbar framtid för miljön, samhället och den enskilda individen. Elon strävar ständigt mot att förbättra och utveckla de externa erbjudandena och de interna processerna för att bidra till en mer hållbar vardag och framtid för konsumenter och anställda.


Med en stark CSR- och hållbarhetsprofil tar Elon ansvar hela vägen. Genom att ständigt innovera vårt sortiment för att erbjuda hållbara och energismarta produkter samt genom att erbjuda återvinning i alla våra butiker, kan du som konsument känna dig trygg i att du inte behöver välja mellan miljö och kvalitet när du handlar hos oss.

Återwin-win

Återwin-win är ett koncept som handlar om att Elon erbjuder återvinning i alla sina fysiska butiker – både Elon och Elon Ljud & Bild. När du som konsument kommer in med din gamla produkt så ser Elon till att den återvinns på korrekt sätt, oavsett om det är ett kylskåp, plattång eller mobiltelefon.

Runt om i våra butiker hittar du återvinningscentraler för mindre hemelektronik, för de större vitvarorna hjälper personalen dig.

FR2000

Elon är Nordens enda miljöcertifierade fackhandelskedja genom FR2000. I miljöcertifieringen FR2000 ingår kvalitets- och miljöbitar men även andra viktiga dela av verksamheten såsom arbetsmiljö, brandskydd och kompetensförsörjning.

Svanenmärkning

Allt kampanjmaterial som Elon kommunicerar, i pappersform, är miljömärkt av Svanen.

Vill du veta mer om den nya energimärkningen, klicka här

Medlemspris