Checklista: Så gör du en bra affär på Black Friday

Hör du till dem som planerar att köpa julklapparna på Black Friday? Vi guidar dig till vad du ska tänka på för att bli nöjd med dina inköp – följ vår enkla checklista!

Många konsumenter letar efter miljövänliga alternativ medan andra shoppar produkter som håller längre och är av hög kvalitet. Oavsett om du är en uttalad prisjägare eller en mer avslappnad shoppare, kommer här några tips på hur du kan planera dina Black Friday-köp. Följ vår enkla checklista:                    

Lägg upp en budget

Hur mycket pengar vill du spendera på Black Friday? Svaret beror givetvis på dina egna förutsättningar, men det är bra att planera i förväg. Oavsett storleken på din budget så finns det många bra fynd att göra på Black Friday.

Glöm inte bort att ge utrymme för julklapparna i budgeten!    

Gör en önskelista

Nu till det roliga. Vad står överst på din önskelista? Tänk efter vad du verkligen vill ha eller behöver. Fråga vad din familj och vänner önskar sig för något. Om de redan har allt, så är ett presentkort aldrig fel. 

Vi tillbringar allt mer tid i hemmet, och det är viktigt att vi mår bra och skapar ett hem som vi trivs i. Fråga dig själv: Hur vill jag att mitt hem ska se ut 2022? Vad skulle öka min livskvalitet och få mig (och min familj) att må bättre? Här kommer några idéer:

  • Få ett renare hem. 2020 och 2021 minns vi som åren då alla tvättade händerna och höll avstånd, men vi fick också en tankeställare vad gäller inomhusklimatet och renligheten i våra hem. Luftrenare och luftvärmepumpar är två exempel på produkter som hjälper oss få ett bättre inomhusklimat.  
  • Ät mer hälsosamt. Höstmörkret och vintern är på intåg. Kanske vill du få i dig mer vitaminer och mineraler? I så fall vill du lägga till en blender på önskelistan så att du kan göra nyttiga smoothies.  
  • Ta din matlagning till nästa nivå. Är du sugen på att experimentera i köket och testa nya recept? Kolla in våra olika köksapparater. Kanske en slow cooker eller en ny airfryer skulle vara något för dig. 
  • Få mer tid över till annat. Tid är bland det viktigaste vi har. Vilken produkt skulle spara tid åt dig i vardagen? Det må vara ett större inköp, till exempel en diskmaskin, men du får mer tid över till dig själv och din familj, så det är väl värt investeringen.

Tips! Koppla dina Black Friday-köp till dina mål för hemmet och dig själv. Välj ut de produkter som stöttar ditt välmående och gör ditt hem till en trivsammare plats. På så vis kommer dina Black Friday-köp kännas mer meningsfulla och du kommer få mer glädje utav dem.  

Handla de största produkterna först

En tumregel för Black Friday är att köpa de tunga varorna först. Nyare vitvaror är ofta mer energisnåla och kostnadseffektiva – dessutom håller de längre. Kom ihåg att återvinna gamla vitvaror när du köper ny kyl och frys. Elon kan göra detta åt dig, så att du slipper tänka på det. Bra för både din plånbok och för miljön.

Tips! Därför borde du byta ut dina gamla vitvaror.    

Håll dig uppdaterad

Du har nu alltså en budget och en önskelista för dig själv och andra. Dags att hålla utkik efter riktigt bra deals! Gå med i kundklubbar som exempelvis Elon CLUB för att vara först med att få reda på de bästa priserna. Ett annat råd är att följa Elon på Facebook och Instagram så att du inte missar alla bra erbjudanden, tävlingar och finfina tips.  

En checklista till Black Friday

Följ denna enkla checklista så är du redo för Black Friday.

  • Lägg upp en budget. Jag vill lägga _____ kr på Black Friday.
  • Gör en önskelista: Kom ihåg att köpa saker som stöttar dina övergripande mål, t.ex. en bättre hälsa och ett renare hem. Skriv ner vad din familj och dina vänner önskar sig så att du vet vad du ska leta efter.   
  • Handla de största produkterna först. Köp de tyngsta vitvarorna innan du går vidare till mindre köp. Passa på att byta ut din gamla kyl och frys! Gör en insats för miljön - återvinn dina gamla vitvaror! 
  • Håll utkik! Följ Elon i sociala medier så att du får förhandsinfo om de bästa Black Friday-deals.

Vanliga frågor 

Är det värt att vänta till Black Friday?

Eftersom att Black Friday infaller i november är det många som väljer att shoppa inför julen och fynda gåvor till familj och vänner. Det är ett också ett utmärkt tillfälle att köpa saker till dig själv och till ditt hemmet eftersom att du kan hitta massor av olika produkter till otroliga priser. Om du har en lista med saker du har önskat dig länge är det absolut värt att invänta Black Friday och gå loss då! Varför inte unna dig en julklapp till dig själv?

Vad brukar det vara för rabatter på Black Friday?

Hos Elon kan du fynda produkter inom många olika kategorier. Upptäck vårt utbud av kaffebryggare, gamingprodukter, hushållsprodukter, vitvaror, personvårdsprodukter och mycket, mycket mer! Här kan du hålla utkik och se exakt vilka produkter som du kommer kunna fynda på Black Friday.  

Vad är bäst Black Friday eller mellandagsrean?

Det som är en stor fördel med Black Friday är att du har möjlighet att köpa presenter och andra saker som kan behövs till julfirandet. Hos Elon finns ett stort utbud av produkter där du kan fynda allt från olika köksmaskiner och vitvaror som underlättar matlagningen, till produkter för dig och din hälsa - och massor av andra saker däremellan. Ta tillfället i akt och shoppa loss inför julen!

 

Vill du veta mer om den nya energimärkningen, klicka här

Medlemspris