Black FridayBlack Friday

Black Friday 2023 är i full gång!

Black Friday-fynda på elon.se

Vilket datum är Black Friday? Fredag den 24 november 2023 är det dags för årets shoppingdag nummer ett! Fynda kylskåp, tvättmaskiner, TV-apprater, mobiltelefoner, dammsugare och många andra produkter för hela hemmet på Black Friday hos Elon! Håll utkik på denna sida när det börjar närma sig, för att se vilka produkter som kommer finnas till fyndpris.

Fynda i våra butiker

Under Black Friday kommer du även kunna fynda direkt i våra butiker. Besök din lokala Elon-butik och upptäck alla våra fantastiska erbjudanden. Ta chansen att se produkterna i verkligheten innan du gör ditt köp! Kom ihåg att vara på plats i tid så att du inte missar våra otroliga priser.

Black friday-inspiration!

Vad ska du tänka på för att bli nöjd med dina köp? Förberedelse är A och O. Vi guidar dig till en framgångsrik Black Friday.
 
 

DÄRFÖR BORDE DU BYTA UT DINA GAMLA VITVAROR

Hur länge har du haft din kyl och frys? Kanske för länge? Enligt Naturskyddsföreningen bör du byta ut vitvaror som är tillverkade innan 2006

Läs mer om varför nya vitvaror är mer hållbart här!

Vad är Black Friday?

Black Friday kallas i USA den dag som infaller dagen efter Thanksgiving (som är den fjärde torsdagen i november). Det är USA:s största shopping- och readag och konstigt nog är det inte bara kylskåp, diskmaskiner och tvättmaskiner som säljs billigt på Black Friday. Det är traditionellt även dagen då julhandeln inleds, och många amerikaner börjar juldekorera och shoppa. Alla butiker öppnar väldigt tidigt, vissa redan från midnatt, andra oftast från klockan 5 eller 7 på morgonen, samt stänger väldigt sent, oftast vid 23-tiden.

Varför heter det Black Friday?

Det finns lite olika teorier om varför dagen har fått namnet Black Friday, här presenterar vi två av dem:

1. Den ena teorin är att namnet ska ha uppkommit då det blev väldigt många svarta däckspår på vägytorna efter det trafikkaos som dagen efter Thanksgiving skapade, då julhandeln i USA tog sin början.

2. Den andra teorin härstammar från de ekonomiska termerna om röda och svarta siffror i handeln. Röda siffor markerar förlust och svarta siffror behållning. Många små företag började perioden innan jul att uppvisa svarta siffror, och det var just dagen efter Thanksgiving som den perioden blev märkbar för många.

Black Friday i Sverige

Första gången Black Friday uppmärksammades på riktigt i Sverige var 2013 då näthandeln ökade med 100 procent jämfört med en vanlig fredag. Men inte ens då var det fokus på vitvaror. Det vill vi på Elon ändra på. 2015 exploderade kampanjen runtom i Sverige och Black Friday är i nuläget större än någon annan dag under julhandeln.

Vill du veta mer om den nya energimärkningen, klicka här

Medlemspris