Vi tipsar om vad du kan göra för att få det varmare och skönare inomhus.Vi tipsar om vad du kan göra för att få det varmare och skönare inomhus.

Varmare hus

 

5 tips för ett varmare hus

 

Inred med mattor – en matta är inte bara en fin inredningsdetalj, det är även en perfekt isolering. Mattorna förhindrar kyla att sippra in från golvet och håller fötterna varma.

Möblera rätt – För att värmen från dina element ska kunna cirkulera så bra som möjligt ska du undvika att ställa möbler precis framför dem. Flytta soffan ett par decimeter fram så maximerar du värmen i huset.

Stäng om dig – Se till att hålla dörrarna stängda till rum du inte använder. Det förhindrar värmen från huset att smita in dit och håller den kalla luften instängd.

Dra för gardiner – Du bevarar värmen i huset bättre genom att dra igen gardiner, draperier och persienner.

Hitta värmeflykten - Ifall ditt hus har otätheter kommer värmen läcka ut hur mycket du än värmer upp det. Med en värmekamera kan du lokalisera läckorna och åtgärda problemen.


Tips när du ska köpa luftvärmepump!

Du kan få personliga råd av våra experter. Hitta din närmaste butik här.

Vi hjälper dig med installationen.

Med ROT-avdraget blir installationskostnaden cirka 30% lägre.

Elons expert Richard Jarméus svarar på dina frågor om luftvärmepumparElons expert Richard Jarméus svarar på dina frågor om luftvärmepumpar

Så fick familjen Sköldin ett varmare hus

Större hus och mer behov av värme. Men till ett lagom pris. Så tänkte familjen Sköldin när de beställde en ny luftvärmepump.

– Vi fick mycket hjälp hela vägen, säger Christopher Sköldin.

Välj rätt element för att hålla hemmet varmt i vinter

Hösten har gjort sin entré och vi börjar gå mot ett kallare halvår. När temperaturerna sjunker utomhus blir det även kallare inomhus – och då är det dags att sätta igång elementen igen.

Varför ska du ha en luftvärmepump?

En luftvärmepump är ett bra komplement till ditt befintliga värmesystem om du vill sänka din uppvärmningskostnad och samtidigt få en bättre inomhusmiljö. När du sänker din uppvärmningskostnad gör du samtidigt en insats för miljön. Missa inte de mer miljövänliga modellerna med köldmediet R32.

Frågor och svar om luftvärmepumpar

Frågor om luftvärmepump i fritidshus

Vilken är den minsta luftvärmepumpen och kan den användas som AC på sommaren? 

Läs mer om luftvärmepump i fritidshus

Vilka smarta funktioner finns det på pumparna?

När kan en luftvärmepump med wifi-styrning vara bra och vad är autoläget bra för?

Läs frågor och svar om olika funktioner

Skötsel och underhåll av luftvärmepumpar

För att luftvärmepumpen ska fungera optimalt är det viktigt att ta hand om den.

Expertens tips hur du rengör din pump

Smart styrning av AC och luftvärmepump  

Med rätt temperatur i ditt hem sparar du på både plånbok och miljö. Den smarta styrningen av AC och luftvärmepumpar från Tado hjälper dig att hålla den temperatur du önskar hemma - helt trådlöst. Smart AC-kontroll från Tado är ett enkelt sätt att göra din luftvärmepump eller AC smart.

Luftvärmepumpar

Element

Vill du veta mer om den nya energimärkningen, klicka här

Medlemspris