Laddar...

Hela familjens värmeprojekt

Större hus och mer behov av värme. Men till ett lagom pris. Så tänkte familjen Sköldin när de beställde en ny luftvärmepump.
– Vi fick mycket hjälp hela vägen, säger Christopher Sköldin.

I november förra året flyttade familjen till ett nytt, större hus i Eskilstuna. Tegelvillan i suterräng har en generös boyta på cirka 220 kvadratmeter. Så det finns många rum som behöver uppvärmning. Visserligen är väggarna välisolerade och det finns ett komplett ventilationssystem på plats. Men med direktverkande el som primär värmekälla såg familjen behov av ett komplement.

– Vi var på jakt efter något som prismässigt kan gynna oss mer än bara elen, berättar Christopher.

Med dessa tankar i huvudet besökte Christopher den lokala Elon-butiken tillsammans med hustrun Madeleine och barnen Emil och Elise. De fick genast träffa en säljare som kartlade deras behov.

– Han ställde frågor om vårt hus och hur stora värmebehov vi hade. Sedan ringade han snabbt in två alternativ som vi fick titta närmare på.

Till slut föll valet på ett riktigt kraftpaket. Familjen Sköldin funderade först på att betala hela investeringen direkt, men fastnade sedan för en snabb avbetalning.

– Vi fick ett väldigt bra erbjudande om avbetalning. Det var perfekt att få extra respengar över till sommaren.

Sen återstod den kluriga frågan om placering.
– Säljaren erbjöd sig att svänga förbi oss och titta och ge råd. Det var bra för då hittade vi en placering i vardagsrummet som ger värme i hela huset eftersom vi har en öppen planlösning.

Christopher frågade vad de skulle göra med en äldre värmepump som satt i källaren.

– Kille från Elon gav då rådet att spara pengar genom att inte köpa en ny dit utan att ge den service istället.

När vi besöker familjen några veckor efter köpet är installationen i full gång. Ute dallrar luften i 30-gradig hetta, men redan efter några timmar är pumpen igång och fyller huset med svalka.

– Den går så tyst. Och det stör oss inte alls att innerdelen är synlig centralt i huset. Vi tänker inte alls på den så mycket, säger Christopher.

Så fick familjen Sköldin ett varmare hus

  • Egen analys av värmebehovet i huset
  • Råd från fackman på Elon-butiken i Eskilstuna
  • Central placering vald för att nå stora delar av huset
  • Avbetalning i flera steg
  • Hjälp med installation

Relaterade produkter

Vill du veta mer om den nya energimärkningen, klicka här