Laddar...

Prylarna som boostar hösthälsan

Ibland behöver hälsan lite hjälp på traven - i synnerhet under höstens rusk, mörker och förkylningturer. Tur då att det finns smarta produkter som tar dig ett steg närmare det målet! Elon Hem & Kök listar sin favoriter.

HÄLSOSMOOTHIES: boosta din kropp med vitaminer mineraler och antioxidanter

Vitaminer och mineraler gör gott för både kropp och knopp. Ett enkelt sätt att få i sig nyttigheterna är att starta dagen med egengjord juice, shot eller smoothie. Preppa Smegs juicemaskin CJ01BLEU eller OBH Nordica Blend force med dina favoritfrukter och favoritgrönsaker, mixa, och njut! Behöver du receptinspiration på vitaminsmoothie så har vi givetvis din rygg. 

HÄLSORESULTAT PÅ HANDLEDEN

En klocka med koll gör det enklare – och roligare – för dig att nå dina hälsomål. Med smarta klockan Garmin vívofit 4 kan du smidigt registrera din aktivitet och följa utvecklingen tack vare Move IQ-funktionen. Klockan hjälper dig dessutom att hålla koll på din sömn. Garmin vivofit 4 har en battertid på ett år och tål dessutom simturer och dusch.

MJUKA UPP KROPP OCH SJÄL MED ELEKTRISK VÄRMEDYNA

Med en värmedyna tacklar du muskelsmärta, stelhet och frusenhet. Värmedynan Beurer HK LE HK Comfort har tre olika temperaturlägen och en snabb uppvärmningsförmåga, vilket gör det enkelt för dig att anpassa dynan efter dagens behov. Värmedynan stängs automatiskt av efter 90 minuters användning, och kan tvättas i tvättmaskin. Delarna i textil är dessutom ekologiska. 

friskare LUFT MED Luftrenare

En luftrenare hjälper dig minska allergisymtom, förbättra sömnkvaliteten och det allmäna välmåendet. LightAir Evolution Gold är både virushämmare och luftrenare, utvecklad med en teknik testad av Karolinska Institutet. Luftrenaren från LightAir har dessutom en unik och minimalistisk design med ett vackert stativ som lyser med blått stämningsljus när du tänder det.

Fler hälsotips

  • Meditera mera! Meditation har flera fördelar, visar bland annat en färsk forskningstudie från KTH. Att meditera leder bland anant till; ökad kognitiv flexibilitet, bättre koncentrationsförmåga och förbättrad förmåga att reglera våra känslor.
  • Ut på tur! Vi mår bra av friluftsliv. Naturkontakten främjar både den fysiska och psykiska hälsan, visar en sammanställning från Folkhälsomyndigheten. En promenad ute i naturen kan till exempel medföra minskad stress, stärkt kognitiv förmåga och förbättrad psykisk hälsa. 
  • Prioritera rätt! Försök att avsätta tid till det som är viktigt och som får dig att må bra. TikTok-fenomentet, "quiet quitting", ringar in tankesättet: det handlar inte om att du ska sluta jobba, utan snarare att du håller dig strikt inom gränserna för det som krävs. Förhållningssättet hjälper dig att slippa hjälpa till med ytterligare uppgifter eller uppdatera mejlkorgen utanför arbetstid. 

Vill du veta mer om den nya energimärkningen, klicka här