Snabba och hjälpsamma tips i sjukdomstider

Vi har lärt oss att tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten, och kanske även med handsprit. Genom att tvätta händerna undviker vi virus, bakterier och skadliga ämnen i större utsträckning.

Det vi inte får glömma är emellertid att när vi håller oss hemma behöver vi också omge oss med frisk inomhusluft. Se till att luften du andas är hälsosam. Vi ger dig några tips.

Städa ofta

Det enklaste sättet att bättra på inomhusluften är att städa ofta. Genom att dammsuga flitigt får du bort partiklar som samlas i damm. Dammsug även möbler och gardiner.
Ett tips är att fräscha upp gardinerna i tvättmaskinen och samtidigt tvätta av fönstren.

Har du inte möjlighet att dammsuga så ofta som du vill? Låt en robotdammsugare jobba hemma medan du gör det du måste. Du kan övervaka att den håller sig där den ska via mobilen.

Ventilation

För att få in fräsch luft utifrån behöver filtren i hemmets ventilation vara rena. Gör rent dem med dammsugaren. Även köksfläktens filter behöver rengöras för att rena ordentligt.

Ta hjälp av en luftrenare

Du kan också låta en luftrenare hjälpa dig att få bättre inomhusluft. Den filtrerar snabbt och effektivt luften och tar bort föroreningar. De effektiva filtren tar bort även de minsta och mest envisa partiklarna. Luftrenaren kan du dessutom flytta runt i hemmet så att du har den där du är mest.
Följ luftrenarens instruktioner noggrant och byt filter ofta.

Luftrenande växter

Vissa växter sägs också vara bra luftrenare. Exempel på sådana växter är murgröna, svärmorstunga, fredskalla och olika palmer. Det kan vara bra att ha i bakhuvudet när du väljer växter till sovrummet.

Gör din egen handdesinfektion

Med tre ingredienser kan du göra egen handdesinfektion som hjälper dig när du lämnat hemmet och är utan tvål och vatten.

Gör egen handdesinfektionGör egen handdesinfektion

Ingredienser

1,5 dl 99 % isopropylalkohol (IPA)
0,8 dl aloe vera gel
8-10 droppar eterisk olja (valfritt)

 

Gör så här

Blanda alla ingredienser i en skål.

Häll blandningen i en flaska eller burk med hjälp av en tratt.

Se till att fästa locket ordentligt, märka upp noga och förvara utom räckhåll för barn!

Relaterade produkter

Vill du veta mer om den nya energimärkningen, klicka här

Medlemspris