Laddar...

Maxa hälsan med en smart personvåg

Dagens personvågar handlar inte enbart om att hålla koll på vikten - i dag kan digitala badrumsvågar ge oss mer reffinerade insikter om vår hälsa. Hälsa på de moderna vågarna som också är smarta! 

Är det dags att ta tag i hälsan? Börja träna och lägga till mer grönsaker i livet, kanske? Med en diagnostisk digital personvåg kan du enkelt hålla koll på hälsan, följa utvecklingen av din träning och håll motivationen uppe. 

 

Innehåll:

  • Smarta vågar som mäter muskelmassa
  • Badrumsvåg som visar benmassa
  • Snygg och klassisk personvåg
  • Bra funktioner
  • Vanliga frågor

Smarta vågar som mäter muskelmassa

För att få ordentlig koll på din hälsa när du investerar i en våg, så kan det vara värt att fundera på en badrumsvåg som talar om mer än vad du väger. En diagnosvåg kan även analysera ditt BMI (Body Mass Index) och mängden vätska, muskler och kroppsfett som din kropp utgörs av. På så vis kan du se om du ökat i fettmängd eller om det kanske är de större musklerna som vuxit under träningen och som gör att vikten ”står stilla” efter allt slit. Det handlar alltså inte enbart om rena kilon och vikt - det handlar om vad de kilona utgörs av. 

Badrumsvåg som visar benmassa 

Förutom vikt, vätska, fettmassa och muskelmassa kan vissa smarta vågar även visa kroppens benmassa. Detta ger en ännu mer intressant bild av kroppens sammansättning! En del vågar kan också visa AMR/BMR som betyder Active Metabolic Rate och Basal Metabolic Rate, som visar mängden energi som kroppen förbrukar när den är aktiv respektive vilande. Spännande!  

Snygg och klassisk personvåg

Gillar du det moderna och praktiska och vill ha en klassisk våg som enbart mäter kroppsvikt? Ska vågen stå framme som en del av inredningen i badrummet? Då är en tunn och snyggt designad personvåg det bästa alternativet. Badrumsvågarna numera är oftast digitala, slimmade och kräver bara att du duttar med foten på dem för att de ska starta. Försök att inte flytta runt vågen utan ha den på samma ställe varje gång du väger dig.

Bra funktioner

Funktioner som kan vara bra att titta på är maxkapacitet och huruvida vågen har automatisk avstängning eller ej.
Delar hela familjen på en och samma badrumsvåg så kan du välja en våg med minnesfunktion, på så sätt kommer den ihåg dina uppgifter till nästa gång du kollar av din hälsa. 

Vanliga frågor om personvågar

Vilken personvåg är bäst? 

Nedis smarta personvåg mäter inte bara vikt utan även BMI, fettprocent, ben- och muskelmassa samt vätske- och proteinnivåer. Vågen lagrar din data så att du har koll på din hälsa. Kan användas av hela familjen! 

Vilken våg ska man lita på? 

Beurer GS 300 har glasplattform som är täckt av silikon som gör den inte lika hal att stå på som en glasyta.  

Hur vet man om en våg visar rätt? 

Personvågen Beurer GS 300 är detaljerad och anger vikten i steg om 100 g.

Var köper man en bra våg? 

Du hittar bra personvågar från olika varumärken på Elon.se eller hos din närmsta Elon-butik. 

Kan man lita på vågen? 

Du kan lita på din personvåg, men kom ihåg att din vikt kan variera från dag till dag utan att du faktiskt har gått upp/ner i vikt. Siffrona på vågen påverkas nämligen inte bara av kroppsfett, andra faktorer som kan påverka är t.ex. om din kropp har bundit vätska eller när på dagen som du väger - på morgonen eller på kvällen. Ett tips är att väga sig vid samma tidpunkt, en gång i veckan.

Hur kan en våg mäta kroppsfett?

En app-styrd våg, som t.ex. Nedis smarta våg, kan mäta fettprocent. Du kan övervaka din hälsa via din smartphone - och varje gång du kliver på vågen känner den igen dig och lagrar datan på ditt konto.

Vill du veta mer om den nya energimärkningen, klicka här