Laddar...

Hårborttagning med epilator eller ladyshave

Rakhyveln är den vanligaste metoden för att ta bort oönskat kroppshår. Det går snabbt och effektivt, men när rakbladet kommer i kontakt med huden finns också risk för sår och irriterad hud.

Har du tröttnat på rakhyveln och längtar efter ett mer skonsamt och långvarigt resultat? Med epilator eller ladyshave kan du på ett smidigt sätt ta bort din oönskade hårväxt själv hemma. Vi förklarar skillnaden mellan de olika teknikerna.

 

Här hittar du vårt utbud av epilatorer och ladyshave. Vi har produkter både från Philips och Braun silk épil.

 

Innehåll:

  • Effektiv hårborttagning från roten med epilator
  • Skonsam hårborttagning med ladyshave
  • Snabb hårborttagning med trimmer
  • Hårborttagning ansikte
  • Vanliga frågor om hårborttagning
  • Sammanfattning

 

Effektiv hårborttagning från roten med epilator

Oönskad hårväxt både på kroppen och i ansiktet?

När du använder en epilator tar den effektivt bort hårstrån från roten, ungefär som när du vaxar bort det. Du får även bort korta och fina hårstrån.

En epilator är oftast trådlös och går att använda i badet eller duschen.

 

Skonsam hårborttagning med ladyshave

En ladyshave, eller ladyshaver som det också kallas, är en rakapparat med skyddande delar som förhindrar att rakbladet kommer i direktkontakt med huden.

Den skyddar alltså hyn, men inte på bekostnad av resultatet.

Ladyshaves är trådlösa och kan för det mesta användas i duschen eller badet.

 

Snabb hårborttagning med trimmer

Vill du ha kontroll över hårets längd är en kroppshårstrimmer ett bra alternativ när du vill frisera din kroppsbehåring. Liksom ladyshaves är den vattentät vilket gör att du kan passa på att använda den när du står i duschen.

 

Hårborttagning ansikte

Vill du trimma håret i ansiktet finns det speciella ansiktstrimmers för detta ändamål, till exempel denna från Braun som är anpassad för ansiktet. Den tar bort generande hårväxt och hårstrån i ansiktet med bästa resultat.

 

Vanliga frågor om hårborttagning

Vilken metod är bäst för permanent hårborttagning?

Med epilator kan du enkelt få till ett fantastiskt och långvarigt resultat som håller i upp till fyra veckor. Det är ett skonsamt alternativ till traditionell rakning. Med Philips BRE700/00 kan du behandla underbenen på endast 10 minuter!

Kan man ta bort hår permanent?

IPL eller laser är den bästa metoden för att permanent bli av med håret, men metoden är kostsam. Ett billigare alternativ är hårborttagning med epilator - en metod där håret dras upp ur roten och ger dig len och hårfri hud som håller i flera veckor!

Hur länge håller permanent hårborttagning? 

Hårborttagning med epilator där håret dras upp ur roten ger ett silkeslent resultatet som håller i upp till fyra veckor, därefter bör processen upprepas. 

Hur många behandlingar ta bort hår?

För att ta bort håret permanent är IPL eller laser en effektiv metod, men den är kostsam och kan fungera mindre bra på dig med ljust hår. Epilator är ett utmärkt alternativ till laser som fungerar bättre än rakhyvel då den drar upp håret ur håret. Det långvariga resultatet håller i uppemot fyra veckor.

 

Sammanfattning

Det finns framförallt tre stycken skonsamma metoder för hårborttagning som gör att du kan skippa rakhyveln:

  • Epilator
  • Ladyshave
  • Trimmer
Hårborttagningsmetoder för kvinnor – IPL, epilator och ladyshaveHårborttagningsmetoder för kvinnor – IPL, epilator och ladyshave
IPL, epilator eller ladyshave – vilket passar dig bäst?

Relaterade produkter

Vill du veta mer om den nya energimärkningen, klicka här