5 drömsnacks att prova i helgen

Behöver din snacksbricka ett lyft? Här är fem läckerheter du bara måste prova! De passar dessutom lika bra för TV-kvällen som till middagsbjudningen. 

Produkter för succésnacks:

Minipizzor i airfryer

Krispigaste krispet och mumsigaste smaken – testa dessa minipizzor som du enkelt gör i airfryern. 


Ingredienser 


1 pizzabotten

Olivolja (pensla på degen)

3-4 msk marinarasås

5-6 skivor pepperoni

100 gram mozzarella (riven)

1 msk parmesanost


Gör så här:


1.  Välj förvärmning på din airfryer, justera temperaturen till 160 °C, och tryck på Start/Paus.

2.  Pensla toppen av pizzadegen med olivolja.

3.  Lägg pizzadegen i korgen och låt den tillagas i 10 minuter på 160 °C.

4.  Tillsätt marinarasås, skivad pepperoni, mozzarella och parmesanost cirka 5 minuter innan tillredningen är klar.

 

Sugen på fler smarriga och enkla airfryer-recept? Spana in dessa!  

Frysta vindruvor – en mumsigt enkel TikTok-trend

Enkelt, gott och nyttigt – testa de virala Tiktok-druvorna som smakar som Piggelin-glass. I detta recept använder vi kanel, men du kan också pressa över lime eller behålla de frysta druvorna helt naturella.


Ingredienser


300 g 

1 tsk socker

2 krm kanel

 

Gör så här: 

1. Lägg druvor i en fryspåse. Häll på socker och kanel och skaka runt. Sprid ut i ett lager på en plåt med bakplåtspapper.

2. Ställ in i frysen, minst 4 timmar.

3. Ta ut, servera, njut!

Få popcornen att poppa med lyxig topping

Vitlök, parmesan och chili – med denna härliga smakblandning kommer det bli svårt att återgå till "vanliga" popcorn.  


Ingredienser 


2 tsk

Olivolja Chili

1

vitlöksklyfta, krossad

1 tsk

salt

2 tsk

paprikapulver

1 dl

Parmigiano Reggiano, finriven

 

Gör så här:


1. Krossa vitlöksklyftan och lägg i ett glas.

2. Häll över chilioljan och låt stå någon timme. Har du inte den tiden kan du använda 1 tesked vitlökspulver som blandas med saltet och paprikapulvret i steget nedan.

3. Ta upp vitlöksklyftan ur oljan.

4. Droppa hälften oljan över popcornen med en sked. Blanda.

5. Krydda med salt, peppar och paprikapulver och rör om.

6. Droppa över resten av oljan och rör runt.

7. Strössla tunt och fint riven parmesan över popcornen och blanda väl. Ta-da!

 

Torka överbliven frukt och få snacks som räcker ännu längre

Överbliven frukt hemma eller en större skörd än väntat? Torka frukten och få ett nyttigt och gott snack till tevesoffan! Här använder vi äpplen.


Ingredienser 


Äpplen


Dipp (valfritt)

Jordnötssmör

Smält choklad

Kokosflingor

 

GÖR SÅ HÄR:


1. Skala och kärna ur äpplet och skiva tunt.

2. Torka i ca 50 grader på bakplåtspapper i ugn eller mattork, cirka 12 timmar i ugn eller 6 timmar i mattork.

3. Vill du lyxa till det? Doppa äppelskivorna i jordnötssmör eller smält lite mörk choklad och ringla över kokos. 

Gör egna chilicheese i airfryer

Den moderna klassikern, chilicheese, smakar om möjligt ännu godare när du gör den själv! Har du kort om tid kan du köpa frysta chilicheese och "krispa till” i airfryern tillsammans med olivolja.  

 

Ingredienser 


Räcker till cirka 7 stycken. 


200 g riven cheddarost ( påsen jag köpte hade även riven mozzarella i sig, det funkar) 

1st jalapeno, finhackad (går även att köpa inlagd jalapenos) 

1 msk vitvinsvinäger

2 ägg

1 dl mjöl

1 dl panko

1 dl ströbröd

Rapsolja/ frityrolja till fritering


Gör så här:


1. Finhacka jalapenon.  Blanda med vinägern.

2. Lägg osten i en skål och micra den i intervaller om 30 sekunder (totalt cirka 2–3 min). Rör om emellanåt tills en smetig textur bildats.

3. Sila bort vinägern från din jalapenos och häll i dem i mixen. Salta och peppra och blanda ihop.

4. Låt svalna i kylen i cirka 5 minuter.

5. Plocka smeten och forma till 7–8 stycken bollar.

6. Panera bollarna först i mjöl, sen vispat ägg, sen panko, sen ägg igen och sen panko.

7. Fritera bollarna på 180°c i cirka 1-2 minuter eller tills de fått en gyllene nyans.

8. Servera och njut!

Vill du veta mer om den nya energimärkningen, klicka här

Medlemspris