Smarriga blåbärsmuffins i airfryer

Sugen på något gott till fikat, som dessutom går snabbt och smidigt att göra? Prova våra himmelska blåbärsmuffins i airfyrer – framtagna av vår alldeles egna expert inom köksapparater, Jan Andersson på Elon Barkarby. 

 

Busenkla och busgoda blåbärsmuffins

10-12 st.

100 g smör

2 ägg (ekologiska)

1,5 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

2 dl standardmjölk (ekologisk)

1 citron, skalet

4 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

0,5 krm salt

200 g frysta blåbär


1. Sätt airfryern på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små muffins. 

2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.

3. Placera ut pappersformar i airfriern. Varva muffinssmeten med blåbär i formarna, fyll dem till 2/3.

4. Grädda i cirka 6-8 minuter om du gör stora muffins, 10-12 minuter om du gör små muffins. Klart!


Vill du veta mer om den nya energimärkningen, klicka här

Medlemspris