3 sätt att spara el och pengar med Philips airfryer

Antalet eltimmar tenderar att skjuta i höjden under de kalla månaderna. Då kommer energi- och kostnadseffektiva köksapparater, som Philips Airfryer, väl till pass. Elon Hem & Kök berättar mer.

1. Airfryer före ugn – minskad elförbrukning och tillagningstid

I tider av stigande elpriser är det många av oss som försöker att hålla onödig energikonsumtion till ett minimum. Philips hushållsapparater är gjorda med energi- och kostnadseffektivitet i åtanke. Ett exempel på detta är Philips Airfryer Essential Connected, med den kan du smidigt skapa härliga och hälsosamma rätter till lågt energibruk. Faktum är att Philips airfryers använder 60 procent mindre energi än en ugn*. Som tumregel kräver en fritös med en effekt på 2000 watt cirka 2 kWh per timme, medan en klass-A ugn kan ha en högre effekt och kräver på så vis mer el.

Airfryerns energieffektivitet handlar även om hur du kan minska tillagningstiden. Genom att använda Philips Airfryer Essential Connected kapar du tillagningstiden med upp till 40 procent, vilket även det gör att du sparar energi. Exempelvis tar en helstekt kyckling på 800 gram mellan 30–40 minuter på sig, jämfört med en varmluftsugn som tar cirka 60–80 minuter.

airfryer vs ugnairfryer vs ugn

Philips hushållsapparater är gjorda med energi- och kostnadseffektivitet i åtanke, Philips Airfryer Essential Connected är inget undantag.

2. FÄRRE STEG, FÄRRE APPARATER 

Med Philips airfryer kan du även kapa flera steg när du lagar mat, vilket både sparar energi och tid. Ta de frysta grönsakerna som exempel; istället för att först tina dem i micron, för att sedan koka upp och fritera, kan du istället låta de frysta grönsakerna tina upp i airfryern – ställ in tid och temperatur och kör igång!

3. PIFFA TILL RESTERNA OCH MINSKA SVINNET 

Enligt Livsmedelsverket slänger vi svenskar årligen cirka 19 kilo fullt ätbar mat per person. Detta anstränger både miljön och plånboken (en beräkning från Naturvårdsverket** skvallrar om att det finns tusenlappar att spara!). Ett enkelt sätt att minska matsvinnet är att se till att äta upp det du har i kylen och att göra det mest av resterna. Med en airfryer kan du enkelt skaka nytt liv i gårdagens måltid. Du kan exempelvis:

  • Fritera mat du stekt tidigare, som kött, fisk, kyckling eller grönsaker.
  • Slänga ihop ett gott tillbehör som “drygar ut” resterna. 
  • Göra snacks av trötta grönsaker.

Låt fantasin flöda! 

*I internutredningen som ligger till grund för siffrorna har kyckling stekts i 160 grader och lax i 200 grader och man har jämfört Philips Airfryer med en klass A-ugn. Den exakta procenten varierar mellan olika airfryermodeller och recept och testet inkluderar modellerna HD9280, HD9650, HD9860, HD9270, HD9285, HD9252, HD9200, HD9255, HD9880.

** https://www.naturvardsverket.se/vagledning-och-stod/avfall/minska-svinnet-av-matavfall/

Vill du veta mer om den nya energimärkningen, klicka här

Medlemspris