Njut i uterummet

 

Oavsett om du har balkong, trädgård eller uteplats så är det värdefullt att kunna kliva ut och låta frisk luft och ljus flöda in. I ett uterum njuter du av det bästa av både inomhus- och utomhuslivet.
Skapa ditt uterum så som du vill ha det. Det ska vara en oas där du kan vila i vardagen. Du ska kunna använda och njuta av det vid alla tillfällen. Det bör därför vara bekvämt, enkelt och lättskött.
Det extra myset tillför du genom filtar, kuddar, ljus och grönska. Tänk på att även vintertid kan uteplatsen få härliga kuddar och dynor och kanske en filt eller fårskinn. 

Växter

Växter gör sitt till för att skapa trivsel. Redan i mars kan du plantera ut vårlöksblommor i krukor och balkonglådor och så sommarblommor för att ha i krukor och balkonglådor. 

Fyll upp balkonglådan eller uteplatsen med härliga kryddväxter. De både doftar gott och ser dekorativa ut.

Belysning

Utebelysning skapar en fin stämning i trädgård, uterum och på balkong. Det finns många möjligheter att ljussätta ute. Du kan använda trädgårdslampor och spotlights för att framhäva buskar eller blommor. Du kan också ha belysning vid trappan, dörren eller på ett hörn av huset. Allt för att skapa en trevligare och tryggare omgivning.

Saigon lampskärm för utomhusbrukSaigon lampskärm för utomhusbruk
Lampskärm Saigon
Agnar golvlampa för utomhusbrukAgnar golvlampa för utomhusbruk
Lampfot Agnar med utomhusskärm

Något som är extra trevligt och som har dykt upp mer och mer de senare åren är taklampor och golvlampor för utomhusbruk. Det finns såväl enskilda lampskärmar och lampfötter som hela taklampor. De ser väldigt mycket ut som inomhustaklampor och golvlampor, men har tillverkats av material som tål lite regn och rusk och att vara på en altan, balkong eller i pergola.

Kolla noga att ljusslingor, sladdar och belysning är avsett för utomhusbruk. De ska ha IP44 eller högre siffervärde. Kontrollera också att alla lampor fungerar och byt till LED-lampor om det inte redan är gjort. 

Solcellsdekoration SunlightSolcellsdekoration Sunlight
Solcellsdekoration Sunlight styrs med solens hjälp och är väldigt dekorativ.

Ta hjälp av solen

Även solcellsbelysning, som ger ett dekorativt sken, blir allt mer vanligt och kommer i fler och fler utföranden.

Solcellslampornas batterier laddas av UV-strålning under dagarna på våren/sommaren. Oftast har de också skymningsrelä så att de tänds när det blir mörkt. Väldigt smidigt.

Vill du veta mer om den nya energimärkningen, klicka här

Medlemspris