Tips och inspiration för uterum och trädgård

Låt ditt utreum bli en oas för lugna stunder eller umgänge med hjälp av sköna utemöbler och mysig belysning. Hos Elon har vi det mesta för uterummet – allt från robotgräsklippare, som kan ge dig med trädgård mer tid över till annat, till grillar i olika storlekar och utomhusbelysning som passar lika bra både på den lilla balkongen som på altanen eller i trädgården.

Belysning kan hjälpa till att ge en ombonad klänsla. I vårt sortiment av utomhusbelysning hittar du allt från solcellsbelysning till lampskärmar för utomhusbruk och pollare. Ett ljusnät över en buske eller en led-slinga i ett träd är lika fint året om. 

Under sommarhalvåret kan uterummet få bli både ditt andra kök och vardagsrum. Med en bra grill och kanske en mobar – en mobil utomhusbar – blir det enkelt och trevligt att umgås med nära och kära även under pandemitider.

Bjud på pizza i trädgården

Med en pizzaugn gräddar du enkelt dina egna, hemlagade, pizzor. Tack vare den höga temperaturen på över 500 grader har du en färdiggräddad pizza på någon minut – perfekt när du ska bjuda dina nära och kära på mat! 

I vårt sortiment har vi pizzaugnar från Coolest och Bertello, som drivs med gasol, kol, pellets eller ved.

Pizzaugn från CoolestPizzaugn från Coolest

Guide till robotgräsklippare

Vi guidar dig till det du behöver veta när du funderar på att köpa och installera en självgående gräsklippare.

Testa något nytt på grillen i år!

Med rätt grilltillbehör kan du laga all möjlig god mat på grillen. Vi tipsar om häftiga tillbehör till grillen.

Snygga utomhusbarer för hemmet

Nu behöver du inte längre lämna ditt sällskap, för att bjuda på något kallt att dricka när du har gäster i trädgården eller uterummet. Med en mobil bar – Mobar – från Dometic kan du servera dina gäster utan att behöva avbryta de roliga samtalen eller den mysiga stämningen för att gå in.

Barerna finns i tre olika storlekar och tål att stå ute även i tufft väder.

Håll mat och dryck kall i värmen

Oavsett om du är i din trädgård eller ska iväg på utflykt kan en kylbox vara bra att ha. En kylbox håller till exempel maten kall tills det är dags att lägga den på grillen, eller kyler din dryck så den är kall när du vill dricka något svalkande.

I vårt sortiment hittar du allt från små, lätta kylväskor till större kylboxar med hjul.

Ska du ha fest i trädgården? Då kan en partycooler kanske vara det du letar efter.

Laga maten utomhus

Grillningen blir som bäst med en bra grill och grilltillbehör. Har du kanske tröttnat på att grilla burgare så kan du göra pizza eller bröd på grillen med en pizzasten.

Med rätt tillbehör kan du laga allt från fisk till crepes på grillen. Se våra tips här.

Vilken grilltyp är du – en traditionsenlig kolgrillare, en modern och funktionell gasolgrillare eller en elgrillare? Olika typer av grillar skapar olika möjligheter. Läs mer om olika typer av grillar i vår guide.

Fixa stämningen med utomhusbelsyning

På samma sätt som att fler ljuskällor skapar en ombonad känsla i ett rum inomhus – kan olika typer av utomhusbelysning ge ditt uterum det lilla extra.

Behöver du lite hjälp på traven för att få uterummet att bli så där mysigt som du önskar kan du läsa våra tips:

Snyggt och bekvämt i trädgården

För att kunna njuta till fullo, och verkligen slappna av, kan det vara skönt att så mycket som möjligt sköter sig självt. Inte minst om du ska resa bort ett tag.

Vad sägs till exempel om solcellsbelysning som laddas under dagen och tänds automatiskt när kvällen kommer? Enklare kan det inte bli.

Även om vi sägs må bra av att jobba i trädgården så kan det bli övermäktigt ibland. Vi vill kunna gå barfota på en mjuk grön gräsmatta, men kanske slippa klippa densamma. Där är en robotgräsklippare den perfekta lösningen. Den inte bara klipper utan är dessutom effektiv mot såväl mördarsniglar som mossa.

Vill du veta mer om den nya energimärkningen, klicka här

Medlemspris