Vårsallad med kyckling

Niklas Ekstedts kycklingsallad är fräsch, lättlagad och framför allt riktigt god. Perfekt att servera i vårtider! 


Recept av Niklas Ekstedt
 

4 portioner


Ingredienser:

1 hel majskyckling

2 msk matolja

1 tsk salt

1 1/2 dl matlagningsvin/vatten

 

Sallad:

1 huvud isbergssallad

1 rödlök

½ zucchini

4 rädisor

1 näve färsk basilika

1 tsk salt

1 msk olivolja

 

SÅ GÖR DU:

1. Börja med att stycka kycklingen i fyra bitar.

2. Hetta upp olja i en stekpanna på hög värme och bryn kycklingbitarna så att de får färg på alla sidor.

3. Tillsätt matlagningsvin eller vatten samt salt och låt sjuda på medelhög värme i ca 35 minuter.

4. Riv isbergssalladen för hand, använd inte kniv, och skölj den väl. Placera sedan salladsbladen i botten på en stor tallrik eller skål.

5. Skiva rödlök, zucchini och rädisor tunt. Finhacka basilikan. Blanda grönsakerna med salladen.

6. Lägg den varma kycklingen på den kalla salladen. Salta lätt, ringla över olivolja och toppa med riven parmesan.

 

Tips! Servera gärna med tillbehör som ris eller färskpotatis för en mer mättande måltid.


Så styckar du en kyckling

1. Starta med att dra ett snitt på varje sida av låren. 

2.Vänd sedan kycklingen på andra sidan. 

3. Tryck upp lårbenet på varje sida. Sen skär du runt benet och får ett fint kycklinglår. 

4. För att separera filéerna, skär längs med bröstbenet på varje sida.

5. Sedan gör du samma sak som med lårbenet, tryck fram benet och skär runt. 

Se filmen för bra tips på hur du själv styckar en kyckling!

Följ med när Niklas Ekstedt lagar vårkyckligen

NIKLAS PROFFSPRODUKTER:

Vill du veta mer om den nya energimärkningen, klicka här

Medlemspris