3 steg till sommarens bästa (och blommigaste) dukning

Varmare vindar sveper äntligen över oss, och Elon står redo att göra denna efterlängtade säsong lite extra festlig. Vi har samlat de bästa dukningstipsen, smarrigaste grillrecepten och smartaste prylarna för oförglömliga sommarkvällar – oavsett om det innebär intim middag i ett soldränkt uterum, en ljummen grillkväll på altanen eller pampig trädgårdsfest. Det är hög tid att samlas, umgås och njuta!

1. Skapa ditt eget "blomstermoln”

Låt gästerna titta upp mot taket och mötas av blommor, blommor, blommor. Att hänga väx- ter i taket i ett så kallat blomstermoln ringar in din dukning samtidigt som det adderar en ny dimension.

Du behöver:

  • Torkade blommor efter tycke och smak (lek gärna med olika sorter, färger och texturer)

  • Hönsnät

  • Sekatör

  • Ståltråd

1. Börja med att forma hönsnätet till den form du önskar. Om du föredrar en långsmal krea- tion bör du forma nätet till en cylinder.

2. Nyp sedan ihop trådarna i nätet med varan- dra och se till att de sitter ihop. Här kan du förstärka med ståltråd om det behövs.

3. Klipp av växternas stjälkar.

4. Kila fast växterna med stjälkarna in mot mitten av hönsnätet. Tänk på att ta ett steg tillbaka då och då för att få en överblick över hur molnet ser ut i sin helhet och på håll.

5. Fortsätt addera växter i blommolnet tills du uppnått önskad form och storlek.

6.Till sist, fäst en tråd eller fiskelina i hönsnätet och häng upp molnet i taket på en krok. Klart!

En enklare variant är att du binder ihop små buketter, fäster upp dem med hjälp av me- talltråd och hänger i en släkt ljuskrona eller taklampa. Låt kreativiteten flöda!

Guiden bygger på Elles artikel

Skapa pampiga och somrig stämning med ett eget blomstermoln. 

2. Ge ”servettblomma” en ny innebörd

Genom att slå ett snöre runt servetten och sticka ned en snittblomma skapar du en inbjudande sommardukning på nolltid. Det enda du behöver är ett dekorativt band eller snöre, blommor efter tycke och smak, och servet- ter. Dukningsupplevelsen förstärks ytterligare om du satsar på servett och duk i naturliga material som lin.

Servetter är ett lätt sätt att lyfta sommarens dukningar. 

3. Satsa på färska blomster – i maten

Att använda färska blommor och växter som dekoration på mat- och efterrätter fortsätter att vara en stark trend. Det är dessutom ett utmärkt sätt att göra en köp- tårta eller enklare rätter lite mer personliga och aptitretande. Satsa gärna på ätbara blommor som gifter sig med rätten, såsom fläder på laxen, harsyra på salladen eller lavendel på pannacottan.

Färska blomster är både ett mumsigt och vackert inslag på festbordet. Vill du veta mer om den nya energimärkningen, klicka här

Medlemspris