Prylarna som gör påsken till succé

Påsken är på ingång och påskbuffén ska fixas. Här är fem köksprylar som kommer underlätta tillagningen, förbättra resultatet och imponera på dina gäster – helt utan extra ansträngning.

1. Perfekta ägg med äggkokare

Äggen är en klassiker på påsklunchen och hur de är kokta är heligt för många. Men ibland kan vägen till det perfekta ägget vara svårare än man tror. Allt som krävs är några minuter för länge eller några graders skillnad för att äggen ska gå från löskokta till hårdkokta. 

Med äggkokare kan du koka flera ägg samtidigt och bestämma om de ska vara löskokta, hårdkokta eller mittemellan. När äggen är klara hörs en signal och de är redo att ätas – precis som du vill ha dem. Ett extra plus för att det går åt mindre vatten och energi med än äggkokare än i en kastrull.

Läs mer! Så får du perfekta ägg med äggkokare

2. Portabel induktionshäll för alla miljöer

Kanske ska du fira påsk i sommarstugan eller är det dags att inviga uteköket för säsongen? Med en portabel induktionshäll kan du laga påsk-klassikerna var du än befinner dig.

Elvitas induktionshäll har en digital display och touchknappar för enkel hantering. Du behöver inte utesluta någonting från påskbuffén för att du inte har en spis i närheten – packa bara ner den lilla hällen på 35 cm och du kan koka potatisen och steka prinskorven precis som du brukar utan problem!

Här hittar du Elvitas portabla induktionshäll

3. Håll maten varm med en värmeplatta

För att själv kunna delta i påskfirandet är det smart att förbereda maten innan det drar igång. Med Elvitas värmeplatta kan du hålla maten varm tills det är dags att äta utan att missa någonting under dagen.

Om ni har dukat upp i trädgården är värmeplattan perfekt eftersom den kan ställas i uteköket eller i anslutning till trädgården eller altanen för enkel och smidig påfyllning. 

Här hittar du Elvitas värmeplatta

4. Mört kött med en slow cooker

Hemligheten bakom det perfekta köttet är genom tillagning och puttring i flera timmar, något som en slow cooker är optimal för. Det är en matlagningsmaskin som fungerar på samma sätt som långkok i en gryta och som ger en fantastisk smak. Du fyller slow cookern med dina råvaror, sätter på timern och låter den koka din mat medan du har tid att göra annat. Perfekt att sätta igång på morgonen eller kvällen innan påsk för ett garanterat smaskigt resultat.

Läs mer! Slow cookern gör jobbet medan du är borta

5. Fixa hela familjens favoriter med en airfryer

En airfryer eller varmluftsfritös som det också kallas friterar mat med hjälp av snabbt cirkulerande luft, utan tillsatt olja. Den kan användas till betydligt mer än bara fritering och är ett riktigt multiredskap. Den fungerar som både kastrull, stekpanna och bakugn och är den perfekta köksprylen för påsklunchen. Fixa krispiga fiskpinnar till barnen, tillaga saftig lax och grädda muffins till fikat – allt i samma apparat. 

Enkelt, tidseffektivt och väldigt gott!

Läs mer! Vanliga frågor om airfryers


Relaterade produkter

Vill du veta mer om den nya energimärkningen, klicka här

Medlemspris