
Lyxig påskpizza med lax, dill & kapris
Påsk + pizza = sant! Genom att toppa din pizza med läckerheter som lax, rom och dill, får du det bästa av två världar. Funkar lika bra på buffén som brunchen!
4 portioner:
2 färdiga pizzadegar, gärna med surdeg
2 dl crème fraiche
2 rödlökar
200 g riven västerbottensost
Topping:
Lax, rökt eller gravad
Färsk dill
Kapris
Extra lök
Eventuellt rom eller avokado
Salt & peppar
Sätt ugnen på 225 grader, eller tänd pizzaugnen.
Kavla ut degen på plåtar.
Skiva löken och stek mjuk i lite smör.
Bred ut crème fraiche på pizzorna och strö över ost och lök.
Grädda tills de fått fin färg (Pass på! I en pizzaugn är pizzan klar inom en minut).
Toppa med exempelvis lax, kapris, skivad lök och dillkvistar. Servera genast!