
Lyxig påskpizza med lax, dill & kapris
Påsk + pizza = sant! Genom att toppa din pizza med läckerheter som lax, rom och dill, får du det bästa av två världar. Funkar lika bra på buffén som brunchen!
Recept på påskpizza
Ingredienser för 4 portioner
2 färdiga pizzadegar, gärna med surdeg
2 dl crème fraiche
2 rödlökar
200 g riven västerbottensost
Läs mer: Gör din egen pizzadeg
Toppings
Lax, rökt eller gravad
Färsk dill
Kapris
Extra lök
Eventuellt rom eller avokado
Salt & peppar
Så gör du
Sätt ugnen på 225 grader, eller tänd pizzaugnen.
Kavla ut degen på plåtar.
Skiva löken och stek mjuk i lite smör.
Bred ut crème fraiche på pizzorna och strö över ost och lök.
Grädda tills de fått fin färg (Pass på! I en pizzaugn är pizzan klar inom en minut).
Toppa med exempelvis lax, kapris, skivad lök och dillkvistar. Servera genast!