Lyxig påskpizza med lax, dill & kapris

Påsk + pizza = sant! Genom att toppa din pizza med läckerheter som lax, rom och dill, får du det bästa av två världar. Funkar lika bra på buffén som brunchen! 

Recept på påskpizza

Ingredienser för 4 portioner

2 färdiga pizzadegar, gärna med surdeg

2 dl crème fraiche

2 rödlökar

200 g riven västerbottensost

 

Läs mer: Gör din egen pizzadeg

 

Toppings

Lax, rökt eller gravad

Färsk dill

Kapris

Extra lök

Eventuellt rom eller avokado

Salt & peppar

 

Så gör du

Sätt ugnen på 225 grader, eller tänd pizzaugnen

Kavla ut degen på plåtar. 

Skiva löken och stek mjuk i lite smör.

Bred ut crème fraiche på pizzorna och strö över ost och lök.

Grädda tills de fått fin färg (Pass på! I en pizzaugn är pizzan klar inom en minut).

Toppa med exempelvis lax, kapris, skivad lök och dillkvistar. Servera genast!

 

Relaterade produkter

Vill du veta mer om den nya energimärkningen, klicka här

Medlemspris