Lova vann drömkök från Nordanro 

Elons populära kökstävling är avgjord. Läs Nordanro-vinnaren Lovas tankar om det vältajmade vinstbeskedet och det drömkök som väntar. 

 

I våras gjorde Lova Isovaara två chansningar; köpte ett renoveringsobjekt med familjen och skickade kort därefter in ett bidrag till Elons Nordanrotävling. Två veckor senare fick hon ett glädjande besked – bland hundratals bidrag blev det just Lova som hade vunnit ett nytt kök till ett värde av 100.000 kronor. 

 

– Jag har nog fortfarande inte fattat det här riktigt, berättar Lova.

 

Från tidstjuv till kvalitetstid

I en 30-talsvilla i stilla Möckleryd utanför Karlskrona har Lova med familj slagit rot. Köket visste 27-åriga säkerhetskonsulten Lova att de förr eller senare skulle behöva renovera; avsaknaden av diskmaskin skapar tidskrävande handdisk-sessioner, de låga bänkskivorna håller nästan på att göra paret krokryggade och köksstilen beskriver Lova som ett oönskat missmatch av 50-talsmönster, plastdetaljer och opraktiska skrymslen. 

 

Tack vare vinsten från Elon kommer makeovern hända snarare förr än senare. Lova ser fram emot att få tid i vardagen till att göra mer av det hon vill. 

 

– Jag älskar att laga mat och att umgås med familjen. Ett nytt kök kommer frigöra så mycket tid för oss alla och höja livskvaliteten rejält. 

 

Hon tillägger med ett skratt:

 

– Det kommer bli en helt ny värld som öppnas! 

 

Hjälp från Elon i Kristianstad 

Lova beskriver sitt drömkök med orden: gammaldags känsla, varmt och välkomnande. Köksexperten Amela, baserad i Elons Nordanrobutik i Kristianstad, är den expert som ska hjälpa till att göra visionen till verklighet. Tillsammans har teamet redan kommit en god bit på vägen.

 

– Köksbeställningen går snart iväg och jag är otroligt taggad på att se hur det kommer att bli hos familjen, berättar Amela. 

 

Förutom trivseln i köket lägger Lova betoning på användarvänligheten. Därför har Amela och familjen jobbat in ett flertal smarta lösningar i köksdispositionen, exempelvis en fläkt med inbyggd häll och en blandare med utdragbar kran. 

 

– Tack vare vinsten behöver vi inte kompromissa med något. Vi får äntligen det där köket vi vill ha, avslutar Lova.

 

 

Psst! Håll utkik efter det större reportaget som kommer i höst.

 

 

 

 

Namn: Lova Isovaara.

Ålder: 27 år.

Bor: Möckleryd, Karlskrona.

Familj: Sambon Daniel och hans dotter Mollie på 6 år.

Intresse: Matlagning, bordtennis, heminredning och husrenoveringar.

Vill du veta mer om den nya energimärkningen, klicka här

Medlemspris