Guide: Så gör du vardagsrummet trådlöst

Bort med fula sladdar och kablar som samlar damm – vi har samlat prylarna som gör ditt vardagsrum sladdfritt! Ljud och Bild-experten Medi Khaghani från Elon-butiken på Sveavägen i Stockholm förklarar vad du ska tänka på när du väljer trådlösa enheter till ditt vardagsrum:

– Använder du IOT (internet of things) går allt via wi-fi, förklarar Medi. Då är det viktigt att du kollar om du har Android- eller Apple-operativsystem, till exempel så är din TV mer kompatibel med Apple-produkter medan högtalare tenderar att vara mindre kompatibla med operativsystemet. 

Använder du dig av Bluetooth så kan du använda vilket operativsystem som helst.

Internetsäkerheten är ytterligare en sak att tänka på. Vissa märken har högre internetsäkerhet, medan vissa har sämre. Mitt tips är att alltid köpa kända varumärken, då undviker du problemet. 

Slutligen, tänk på hur du vill ha det i framtiden. Om du vill kunna ha allt samlat, till exempel som med Philips Hue där du styr allt från samma app, måste dina trådlösa teknikprylar vara kompatibla med dina andra produkter och operativsystem. 

Vidare tipsar Medi om de bästa produkterna för ett trådlöst vardagsrum:

– Med trådlösa högtalare slipper du jobbiga sladdar, med trådlösa lampor kan du stänga av och justera belysning och en robotdammsugare kan lätt fånga upp resterna efter filmmyset.

Bluetooth-högtalaren från Harman Kardon.Bluetooth-högtalaren från Harman Kardon.

Bluetooth-högtalare - Harman Kardon Onyx Studio 7

Svart och elegant högtalare som smälter in i rummets inredning. Tack vare dubbla diskantelement skapas ett flerdirektionellt ljudlandskap som får en att känna sig omsluten av ljudet. 

Fördubbla din musikupplevelse genom att para ihop spellistor från två trådlösa Bluetooth-enheter. Tack vare sina trådlösa funktioner kan du ta del av ett utökat ljud med Harman Kardon Onyx Studio 7.

Den här bluetooth-högtalaren har 8 timmars batteritid och är bärbar, vilket gör att du slipper oroa dig för sladdar och kablar om du vill flytta den till ett annat rum eller ta med den utomhus. 

Här hittar du Bluetooth-högtalaren från Harman Kardon.

Soundbar - JBL Cinema SB170

Med vår JBL Soundbar kan du skapa en riktig biokänsla i vardagsrummet – nästintill helt sladdfritt. Tack vare HDMI-ARC-anslutningen med en enda kabel undviker du onödiga sladdar som måste gömmas undan.

JBL Cinema erbjuder en funktionell och snygg lösning som förbättrar dina musik- och filmupplevelser. Om du vill lyssna på musik från en extern enhet slipper du koppla in din mobil eller surfplatta med en sladd, anslut istället enheten via Bluetooth och strömma musik från din soundbar utan problem.  

– För att få  bästa möjliga ljudkvalitet från din trådlösa hemmabio ska du investera i en soundbar. Den kopplas in till tv.n med en kabel, medan resterande kan vara trådlöst, så som bakhögtalarna, säger Medi.

Köp din JBL Soundbar redan idag!

soundbar från JBLsoundbar från JBL
trådlös laddstation från nedistrådlös laddstation från nedis

Trådlös laddstation - Nedis WCHAQ10W1BK

​​Ladda mobilen med trådlös Qi-laddning. Den här laddaren från Nedis är kompatibel med de flesta smartphone-modeller som har stöd för trådlös laddning. Din mobil laddas snabbt och effektivt – utan att slita på laddningsporten till din enhet. 

Den stilrena och slimmade designen på laddstationen gör att den passar in var som helst. Anslut den till din dator eller väggladdare och upptäck hur fort du kan ladda din mobiltelefon.

Du hittar Nedis laddstation här! 

Smart belysning - Hue Dimmer Switch

För dig med Philips Hue-belysning är detta ett självklart tillbehör! Hue Dimmer Switch är en trådlös lösning som gör det möjligt att kontrollera din smarta belysning. Fäst den på väggen eller en magnetisk yta – eller använd den som en fjärrkontroll. 

Du kan använda den i alla hemmets rum, inte bara i vardagsrummet. Med ett knapptryck kan du styra belysningen oavsett var i hemmet du befinner dig. Tänd och släck lampor, dimra hela hemmet eller ställ in ljusscener. 

Köp din Hue Dimmer Switch här - eller läs mer om Philips Hue lampor.

Hue Dimmer Switch till din smarta belysning från philips hueHue Dimmer Switch till din smarta belysning från philips hue
trådlösa hörlurar från urbanistatrådlösa hörlurar från urbanista

Trådlösa hörlurar från Urbanista

Upplev obegränsad lyssning med Urbanista Los Angeles. Dessa hörlurar drivs av en teknologi som omvandlar ljus till energi vilket gör att dina hörlurar laddas konstant så länge du exponerar dem för ljus. Det gäller oavsett om du befinner dig inom- eller utomhus, men ju starkare ljus desto bättre laddning.

Den trådlösa designen ger dig frihet att lyssna på musik när och var som helst – utan att behöva ha en laddare redo när batteriet är slut. 

Du kan köpa Urbanista-hörlurarna här.

Vill du veta mer om den nya energimärkningen, klicka här

Medlemspris