Efterrättspizza – enkelt och smarrigt recept
Efterrättspizza, finns det ett bättre sätt att avsluta sommarkvällen på? Tveksamt. Här är en riktigt härlig variant som ger både syra och sötma med mascarpone, vit choklad och färska bär.
Efterrättspizza med vit choklad och färska bär
Räcker till 6 minipizzor
INGREDIENSER
1/2 sats pizzadeg
1 dl Mascarpone
100 g vit choklad
GARNERING
200 g färska bär, t ex blåbär och hallon
Florsocker
1 dl hasselnötter (valfritt)
Så gör du
1. Baka din hemmagjorda pizzadeg eller kavla ut din färdiga deg. Antingen satsar du på en stor pizza att dela på, eller styckar du upp degen i mindre "portionsbitar".
2. Om du inte har en pizzaugn i trädgården så ställ ugnen på högsta värme med bakstål/baksten på ett galler.
3. Kavla degen och stansa ut små pizzor med ca 10–15 cm i diameter.
4. Bred Mascarpone på pizzabottnarna och riv över vit choklad.
5. Sänk värmen en aning och baka i mitten av ugnen ca 10 minuter.
6. Toppa med färska bär, florsocker och hackade nötter.