
Tre goda efterrätter i glas - cheesecake, choklad och lime
Det är inte bara dryck som du kan använda vackra glas till, varför inte testa att göra en lyxig efterrätt i glas? Breda glas med större öppningar är stilfulla alternativ att servera dessert i.
Duka upp med dina tjusigaste glas - en portionsstor cheesecake, chokladmousse eller key lime pie passar perfekt i ett martiniglas eller selterglas.
Cheesecake i glas
Det här är en riktigt god och enkel efterrätt i glas som kan serveras med färska bär. Du kan förbereda cheesecaken i förväg och ställa in i kylen innan det är dags att bjuda på den.
Receptet räcker till 6 personer.
Ingredienser
200 g cream cheese
1,5 dl vispgrädde
0,5 dl strösocker
0,5 tsk vaniljpulver
5 smulade digestivekexen
250 g färska bär, till exempel hallon
Gör så här
- Lägg cream cheese, vispgrädde, strösocker och vaniljpulver i en bunke.
- Vispa med elvisp tills det blir fluffigt.
- Krossa kakorna och lägg smulorna i botten på glasen.
- Lägg över cream cheese-smeten.
- Toppa med bär.
Key lime pie i glas
Om du älskar syrliga smaker är det här efterrätten för dig! Desserten serveras i glas och räcker till 6 personer.
Ingredienser
25 g smör
150 g digestivekex
2 dl sötad kondenserad mjölk
3-4 msk färskpressad limejuice
½ msk finrivet limeskal
2 dl vispgrädde
Gör så här
- Smält smöret.
- Mixa kexen med smöret i en matberedare.
- Vispa ihop den kondenserade mjölken, limejuice och limeskalet.
- Vispa grädden.
- Lägg kexsmulorna i botten på glasen och fyll på med krämen och grädden.
- Toppa med limeskal.
Chokladmousse i glas
Efterrätt i glas med choklad, baileys och grädde. En krämig, god och enkel chokladmousse som passar alla chokladälskare.
Receptet räcker till 4 personer.
Ingredienser
1 dl Baileys
4,5 dl grädde
20 Oreokakor
150 g mjölkchoklad
1,5 dl mjölk
1 dl florsocker
Gör så här
- Ställ Baileys och grädde i frysen i cirka 20 minuter innan du påbörjar efterrätten.
- Krossa kakorna med en mixer.
- Hacka chokladen grovt och lägg den i en bunke.
- Koka upp mjölk och häll den över chokladen. Rör tills blandningen har smält, därefter låt det svalna.
- Vispa hälften av grädden hårt med Baileys och florsocker.
- Blanda ner blandningen i chokladsmeten med luftiga tag.
- Vispa den andra hälften av grädden.
- Ta fram glasen och varva de olika blandningarna. Fyll botten med baileysgrädden, häll på grädde, och kaksmulor - fortsätt varva de olika blandningarna. Avslut med grädde på toppen och kaksmulor allra högst upp.