Tre goda efterrätter i glas - cheesecake, choklad och lime

Det är inte bara dryck som du kan använda vackra glas till, varför inte testa att göra en lyxig efterrätt i glas? Breda glas med större öppningar är stilfulla alternativ att servera dessert i. 

Duka upp med dina tjusigaste glas - en portionsstor cheesecake, chokladmousse eller key lime pie passar perfekt i ett martiniglas eller selterglas.

Cheesecake i glas 

Det här är en riktigt god och enkel efterrätt i glas som kan serveras med färska bär. Du kan förbereda cheesecaken i förväg och ställa in i kylen innan det är dags att bjuda på den. 

Receptet räcker till 6 personer. 

 

Ingredienser

200 g cream cheese

1,5 dl vispgrädde

0,5 dl strösocker

0,5 tsk vaniljpulver 

5 smulade digestivekexen

250 g färska bär, till exempel hallon

 

Gör så här

  1. Lägg cream cheese, vispgrädde, strösocker och vaniljpulver i en bunke.
  2. Vispa med elvisp tills det blir fluffigt. 
  3. Krossa kakorna och lägg smulorna i botten på glasen.
  4. Lägg över cream cheese-smeten.
  5. Toppa med bär. 

 

Originalrecept härifrån.

 

Key lime pie i glas

Om du älskar syrliga smaker är det här efterrätten för dig! Desserten serveras i glas och räcker till 6 personer.

 

Ingredienser

25 g smör

150 g digestivekex

2 dl sötad kondenserad mjölk

3-4 msk färskpressad limejuice

½ msk finrivet limeskal

2 dl vispgrädde

 

Gör så här

  1. Smält smöret. 
  2. Mixa kexen med smöret i en matberedare.
  3. Vispa ihop den kondenserade mjölken, limejuice och limeskalet.
  4. Vispa grädden.
  5. Lägg kexsmulorna i botten på glasen och fyll på med krämen och grädden.
  6. Toppa med limeskal. 

 

Originalrecept härifrån.

 

Chokladmousse i glas 

Efterrätt i glas med choklad, baileys och grädde. En krämig, god och enkel chokladmousse som passar alla chokladälskare.

Receptet räcker till 4 personer.

 

Ingredienser 

1 dl Baileys

4,5 dl grädde

20 Oreokakor

150 g mjölkchoklad

1,5 dl mjölk

1 dl florsocker

 

Gör så här

  1. Ställ Baileys och grädde i frysen i cirka 20 minuter innan du påbörjar efterrätten.
  2. Krossa kakorna med en mixer.
  3. Hacka chokladen grovt och lägg den i en bunke.
  4. Koka upp mjölk och häll den över chokladen. Rör tills blandningen har smält, därefter låt det svalna.
  5. Vispa hälften av grädden hårt med Baileys och florsocker.
  6. Blanda ner blandningen i chokladsmeten med luftiga tag.
  7. Vispa den andra hälften av grädden.
  8. Ta fram glasen och varva de olika blandningarna. Fyll botten med baileysgrädden, häll på grädde, och kaksmulor - fortsätt varva de olika blandningarna. Avslut med grädde på toppen och kaksmulor allra högst upp.

 

Originalrecept härifrån.

Vill du veta mer om den nya energimärkningen, klicka här

Medlemspris