Hängande fönsterlampa - hitta rätt belysning till hemmet

Dags att köpa ny fönsterlampa till köket, vardagsrummet eller sovrummet? Hos Elon hittar du fönsterbelysning i olika färger, material, storlekar och former som passar de flesta inredningsstilar. Välj bland märken som Aneta, Belid, Cottex, Globen Lighting, Markslöjd, Oriva och PR Home. 

Snart är hösten här och under hösten och vintern är det extra härligt att ha en vacker fönsterlampa som piggar upp i mörket. Läs vidare och upptäck vilka fönsterlampor som skulle passa bäst i ditt hem.

Innehåll:

 • Hängande fönsterlampa
 • Fönsterlampa glas
 • Fönsterlampa svart
 • Fönsterlampa guld
 • Industrilampa fönster
 • Pendellampa fönster
 • Vanliga frågor om fönsterbelysning

Hängande fönsterlampa

En hängande fönsterlampa sprider ljus i rummet och är dessutom en fin detalj i inredningen. Testa att hänga upp flera olika lampor i ett fönster för en snygg effekt. Vilken lampa som passar ditt hem beror på vilken stil du har i rummet och vad du vill uppnå med fönsterlampan.

Här kan du ta en titt på några av våra mest populära hängande fönsterlampor. 

Fönsterlampa glas

PR Home August Opal är en vit fönsterlampa med veckad glasskärm och lamphållare i borstad mässing. Det här är en klassisk lampa som passar utmärkt i köket. 

Den här fönsterlampan i glas behöver en ljuskälla på max 25 W för sockel E27.

Fönsterlampa svart

Oriva Ax fönster är en svart och guld fönsterlampa med axmotiv. Den är 14 cm hög och består av laserskuren metall. Det här är lampan för dig som vill ha ett underbart ljussken i guld som sprider sig i rummet. 

För den här hängande fönsterlampan krävs en ljuskälla på max 25 W för sockel E14. 

Fönsterlampa guld

Oriva Junis fönsterlampa har en ovanlig form som passar dig som gillar abstrakta och moderna lampor. Den är tillverkad i amberfärgat glas och har en guldfärgad kabel som är 3,5 m lång. 

Industrilampa fönster

Markslöjd SKY i mässing passar dig som gillar industriell stil. Fönsterlampans avskalad stil gör sig också snygg i hem med minimalistisk inredning. Endast 8 cm hög och med en 3,5 m lång textilsladd. Den här lampan hänger du med krokupphäng. 

Pendellampa fönster

Pendel Anemon fönsterlampa har led-belysning och avger ett fint ljus. Med en höjd på 17,6 cm och en omkrets på 6,7 cm är det här en fönsterlampa som kan placeras nästan var som helst. En 4 m lång sladd med strömbrytare ingår.

Vanliga frågor om fönsterbelysning

Vilken fönsterlampa ska jag välja?

Hos Elon hittar du fönsterlampor i klassisk, retro, industriell och modern stil. Välj och vraka bland olika varumärken, storlekar och färger. På Elon.se finns något för alla!

Finns det fönsterlampor på fot?

Om du vill ha en lampa på fot ståendes i fönstret kan du välja en mindre bordslampa

Hur långt ner ska en Fönsterlampa hänga?

En riktlinje är 60-75 cm över bordsytan om fönsterlampan är en storlek större. Mindre lampor kan hängas 55-65 cm över bordet. 

Vilken Fönsterlampa?

Hos Elon finns ett stort utbud av fönsterlampor - både stora och små i olika stilar. Upptäck lampor i bland annat rökfärgat glas, mässing och metall. 

Hur sätter man upp en fönsterlampa?

I korthet gör du så här för att sätta upp en fönsterlampa:

 1. Se till att strömmen är avstängd
 2. Fäst monteringsbeslaget i taket
 3. Koppla in kablarna
 4. Fäst lampan i beslaget
 5. Sist men inte minst: skruva i glödlampan!

Läs mer om hur du går tillväga för att sätta upp en fönsterlampa.

Vilken glödlampa till fönsterlampa?

Det beror på vilken modell du har - läs alltid vad det står om just din fönsterlampa så att du väljer rätt ljuskälla.  

Hur många watt fönsterlampa?

Det är viktigt att du väljer rätt styrka på glödlampan till din fönsterlampa. Det brukar stå om det till exempel är max 25 eller max 40 W som ska användas.

Vill du veta mer om den nya energimärkningen, klicka här

Medlemspris