Laddar...

Fixa frisörkänslan hemma med en varmluftsborste

Vill du få fräscht och glansigt hår utan att behöva spendera massa pengar hos frisören? Med en varmluftsborste kan du smidigt föna, borsta och styla ditt hår och få den där härliga frisörkänslan hemma. Dessutom slipper du använda både fön och borste när du fixar håret och vill skapa volym. Perfekt för dig som vill spara tid under stressiga morgnar. 

 

Skillnaden mellan en varmluftsborste och en värmeborste

Både en varmluftsborste och en värmeborste är eldrivna verktyg för att styla håret, men med delvis olika användningsområden. En varmluftsborste är en smart produkt med både rundborste och fönfunktion. Med andra ord blåser du och stylar håret samtidigt. Dessutom är den lättanvänd och effektiv för både torrt och fuktigt hår. Värmeborsten har, till skillnad från varmluftsborsten, ingen inbyggd fön och passar därför inte för fuktigt hår. Den fungerar istället som en varm rundborste för att styla, locka och ge mer volym till torrt hår.

På elon.se har vi modeller från varumärken som Babyliss, Braun, OBH Nordica och Remington. Här hittar du våra varmluftsborstar och värmeborstar!

Rätt temperatur viktigt

Innan du köper en varmluftsborste kan det vara bra att kolla upp vilka olika värmeinställningar den har. Beroende på vad du vill använda den till och hur ditt hår reagerar på olika temperaturer kan det finnas produkter som passar bättre eller sämre för just dig.

 

Torrt och fuktigt hår

Varmluftsborstar har blivit en väldigt populär produkt för att styla håret. Inte minst för att den har flera olika användningsområden. Varmluftsborsten funkar både för torrt och fuktigt hår och den kan användas för att få rakt eller vågigt hår eller ge lockar och volym till håret. 

 

Olika borstar

De flesta varmluftsborstar kommer med flera utbytbara borsthuvuden som är speciellt utformade för att kunna styla håret rakt, vågigt eller lockigt. Beroende vilken look du är ute efter kan du fixa det med ett enkelt byte av borsten. Perfekt för den som inte har utrymme för flera olika stylingverktyg i badrummet.

 

Jonisk teknik

Ett bra sätt att få bukt med statiskt och frissigt hår är borstar med jonisk teknik. En effekt som ger håret det lilla extra och får det att kännas ännu lyxigare. En del borstar har keramiskt borsthuvud. Den keramiska beläggningen minskar friss.

Värmeskydd

Likt alla värmeverktyg som används för håret finns det en risk för snabbare slitage. Att använda värmeskydd är alltid ett bra sätt att skydda håret och kan kombineras både med varmluftsborste och andra stylingprodukter. 

Vill du veta mer om den nya energimärkningen, klicka här