Fixa frisörkänsla genom att föna håret med varmluftsborste

Vill du få fräscht och glansigt hår utan att behöva spendera massa pengar hos frisören? Med en varmluftsborste kan du smidigt föna, borsta och styla ditt hår och få den där härliga frisörkänslan hemma. Dessutom slipper du använda både fön och borste när du fixar håret och vill skapa volym. Perfekt för dig som vill spara tid under stressiga morgnar. 

 

Innehåll:

  • Fördelar med varmluftsborste
  • Skillnaden mellan en varmluftsborste och en värmeborste
  • Rätt temperatur viktigt
  • Torrt och fuktigt hår
  • Olika borstar
  • Jonisk teknik 
  • Värmeskydd

Fördelar med varmluftsborste

 

  • Funkar på både torrt och fuktigt hår
  • Fönar och stylar - samtidigt!
  • Lättanvänd

 

Skillnaden mellan en varmluftsborste och en värmeborste

Både en varmluftsborste och en värmeborste är eldrivna verktyg för att styla håret, men med delvis olika användningsområden. En varmluftsborste är en smart produkt med både rundborste och fönfunktion. Med andra ord blåser du och stylar håret samtidigt. Dessutom är den lättanvänd och effektiv för både torrt och fuktigt hår. Värmeborsten har, till skillnad från varmluftsborsten, ingen inbyggd fön och passar därför inte för fuktigt hår. Den fungerar istället som en varm rundborste för att styla, locka och ge mer volym till torrt hår.

På elon.se har vi modeller från varumärken som Babyliss, Braun, OBH Nordica och Remington. Här hittar du våra varmluftsborstar och värmeborstar!

 

Rätt temperatur viktigt

Innan du köper en varmluftsborste kan det vara bra att kolla upp vilka olika värmeinställningar den har. Beroende på vad du vill använda den till och hur ditt hår reagerar på olika temperaturer kan det finnas produkter som passar bättre eller sämre för just dig.

 

Torrt och fuktigt hår

Varmluftsborstar har blivit en väldigt populär produkt för att styla håret. Inte minst för att den har flera olika användningsområden. Varmluftsborsten funkar både för torrt och fuktigt hår och den kan användas för att få rakt eller vågigt hår eller ge lockar och volym till håret. 

 

Olika borstar

De flesta varmluftsborstar kommer med flera utbytbara borsthuvuden som är speciellt utformade för att kunna styla håret rakt, vågigt eller lockigt. Beroende vilken look du är ute efter kan du fixa det med ett enkelt byte av borsten. Perfekt för den som inte har utrymme för flera olika stylingverktyg i badrummet.

 

Jonisk teknik

Ett bra sätt att få bukt med statiskt och frissigt hår är borstar med jonisk teknik. En effekt som ger håret det lilla extra och får det att kännas ännu lyxigare. En del borstar har keramiskt borsthuvud. Den keramiska beläggningen minskar friss.

 

Värmeskydd

Likt alla värmeverktyg som används för håret finns det en risk för snabbare slitage. Att använda värmeskydd är alltid ett bra sätt att skydda håret och kan kombineras både med varmluftsborste och andra stylingprodukter. 

Vanliga frågor om varmluftsborstar

 

Kan man använda varmluftsborste på blött hår? 

Varmluftsborstar har inbyggd fön vilket gör att de kan användas på blött och fuktigt hår. Föna håret effektivt, samtidigt som du tack varje borsten också kan styla det. 

 

Hur stylar man håret med varmluftsborste? 

1. Se till att håret är halvtorrt innan du börjar styla det

2. Dela in håret i sektioner 

3. Börja alltid från hårbotten och dra borsten långsamt ut till topparna

4. Böj borsten lite grann vid topparna för att få den perfekta frisörkänslan! 

 

Hur funkar varmluftsborste? 

Varmluftsborste har två funktioner i en - den både fönar och stylar ditt hår! Tack vare att den fönar håret kan den användas i blött hår - men den funkar lika bra i torrt hår som ska stylas. 

 

Är varmluftsborste bra för håret? 

När du använder en varmluftsborste på ditt hår är det viktigt att använda värmeskydd för att minimera att värmen sliter på håret. 

 

Vad är bäst: värmeborste eller varmluftsborste?

Värmeborsten och varmluftsborsten är snarlika värmeverktyg som stylar håret och ger en härlig blowout-känsla, däremot saknar värmeborsten föningsfunktion så den kan endast användas i torrt hår. Varmluftsborsten kan användas på både fuktigt och torrt hår. 

Vill du veta mer om den nya energimärkningen, klicka här

Medlemspris