Då ska du byta dammsugarpåse

Rätt dammsugarpåse är nästan lika viktigt som själva dammsugaren, men hur vet man vilken sort man ska använda sig av? Var köper man dem? Och hur byter ofta ska man egentligen byta påse? Läs vidare om du vill få svar på de vanligaste frågorna som rör påsar för dammsugare. 

 

Innehåll:

  • Så vet du att dammsugarpåsen är full
  • Vilka typer av dammsugarpåsar finns det?
  • Köpa dammsugarpåsar
  • Vanliga frågor

Så vet du att dammsugarpåsen är full 

En del dammsugare har en lampa som visar när påsen behöver bytas, men om du vill att din dammsugare ska behålla sin starka sugförmåga kan det vara bra om du byter påse oftare än så. Öppna din dammsugare med jämna mellanrum för att se om påsen börjar bli full – om den har fyllts mer än halvvägs är det dags att ersätta den med en ny påse. Låt inte påsen bli fylld till 100 procent, istället är det är bra om du kan slänga den när den är fylld till cirka 75 procent.

Genom att regelbundet byta påse har din dammsugare möjlighet att behålla hög kvalitet och stark prestanda över en längre period. En överfull påse kan dessutom sprida dålig lukt i ditt hem. Om du är noggrann med att byta påse ser du även till att hålla inomhusluften ren och fräsch.

 

Vilka typer av dammsugarpåsar finns det? 

Det finns två olika typer av påsar för dammsugare: pappers- och mikrofiberpåsar. Vad är skillnaden mellan dem – och vilken bör man välja?

Papperspåsar kan användas med många dammsugare och har länge varit standard när det kommer till dammsugarpåsar. De har fördelen att de är billigare. Däremot är deras filtreringsförmåga inte lika bra som hos mikrofiberpåsar.

Mikrofiberpåsar är tillverkade av ett syntetiskt material. Den här typen av påse filtrerar mycket bättre än pappersvarianterna och börjar bli ett alltmer populärt val. 

 – En annan sak är att vissa budgetmärken har påsar som är svåra att hitta, de stora tillverkarna har mer av en gemensam standard, säger Stefan Navrozidis, expert på inomhusklimat.  

Köpa dammsugarpåsar

Om ställer dig frågan “vilken dammsugarpåse ska jag köpa?” eller om du funderar på var man kan köpa dammsugarpåsar har du hamnat rätt. På Elon.se finns ett brett utbud av påsar som passar till olika varumärken av dammsugare. Med vår smidiga sökfunktion för dammsugarpåsar hittar du snabbt och enkelt rätt typ av påse.

Vårt utbud av dammsugarpåsar är brett. Vi har påsar för olika typer av dammsugarmodeller. Oavsett om det gäller Siemens, Miele, Philips, Kärcher, Volta, Dustie, Nilfisk eller Bosch finns det påsar som passar just din dammsugare.  

DAMMSUGARPÅSAR TILL ELECTROLUX-DAMMSUGARE

Om du har en dammsugare från till exempel Electrolux undrar du kanske var du hittar kompatibla påsar? I vårt sortiment finns påsar som passar till bland annat Electrolux UltraOne, Electrolux Classic Silence, Electrolux ErgoSpace, Electrolux SilentPerfomer och Electrolux UltraSilencer. Med hjälp av sökfunktionen kan du hitta Electrolux dammsugarpåsar för din specifika dammsugarmodell. 

Behöver du hjälp med hur man byter dammsugarpåse från Electrolux? Eller hur man sätter i dammsugarpåsar från Electrolux? Funktioner mellan olika modeller kan skilja sig en hel del. Enklast är det därför om du tar fram manualen för din Electrolux-dammsugare – där hittar du tydliga instruktioner på hur du ska gå tillväga.

Vanliga frågor om dammsugarpåsar

Hur man byter dammsugarpåse? 

Det är vikttigt att byta påse regelbundet och att inte vänta tills den är helt fullt. 

Hur ofta ska man byta dammsugarpåse? 

Byt dammsugarpåse när den har fyllts till cirka 75 procent.

Hur hittar man rätt dammsugarpåse? 

Hos Elon finns det ett brett utbud av påsar som passar olika typer av dammsugare. 

Kan man dammsuga utan dammsugarpåse? 

Med en traditionell dammsugare behöver du dammsugarpåse eftersom att allt smuts och all damm samlas i själva påsen.

Kan man dammsuga upp granbarr? 

Granbarr kan förstöra dammsugarpåsen vilket i sin tur kan leda till att damm tar sig in i din dammsugare. Försök istället sopa upp barren.

När ska man byta Dammsugarfilter?

Filter till dammsugare ska bytas ut minst en gång per år, men det kan skilja sig åt mellan olika modeller. Var uppmärksam på dammsugarens sugförmåga, när den suger sämre trots att du nyligen har bytt påse kan det bero på att ett nytt filter behövs.

Vill du veta mer om den nya energimärkningen, klicka här

Medlemspris