Broccoli med mandel – vårens bästa vegetariska

Denna rätt är inte bara en fröjd för smaklökarna utan även en vacker komposition på tallriken som förkroppsligar vårens fräschör. Perfekt som ett vegetariskt alternativ eller som en smakrik sidorätt. Testa Niklas Ekstedts supertips och gör groddad mandel!


Recept av Niklas Ekstedt

400 gram mandlar

1 stor broccoli

2 vitlöksklyftor

2 msk olivolja

1 knippe blad eller kruspersilja

1 msk vinäger

 

Gör så här: 

  1. Lägg mandeln i kallt vatten ett dygn, vilket gör att mandeln slår ett litet skott. Skala dem sedan. Då får du en fräsch färsk mandel som är supergod.
  2. Koka broccoli lätt i 3 minuter i en kastrull.
  3. Häll av vattnet och lägg broccolin i kallt vatten för att stoppa tillagningsprocessen och bevara dess krispighet och färg.
  4. Stek broccolin på hög värme med olivolja och hackad vitlök tills den blir genomvarm och får lite färg.
  5. Servera broccolin med den groddade mandeln. Toppa med persilja, olivolja och vinäger.

Häng med när Niklas Ekstedt lagar rätten

NIKLAS PROFFSPRODUKTER:

Vill du veta mer om den nya energimärkningen, klicka här

Medlemspris