Laddar...

Torkskåp istället för torktumlare?

Ett torkskåp kan ses som ett mellanting mellan torktumlare och klädstreck. I ett torkskåp kan du torka tvätt oavsett väder och det kräver mindre värme än en torktumlare. Du får en mild och energisparande torkning.

I princip alla material fungerar att torka i torkskåp eftersom du kan justera värmen i torkskåpet. Vissa har dessutom sensorer som reglerar torktiden och minimerar energiförbrukningen ännu mer.

Fällbara och utdragbara hängningsarmar på olika nivåer är torkskåpets motsvarighet till klädstrecket. Där kan du antingen hänga tvätten på galgar eller direkt på armarna. Många torkskåp har speciella krokar och ställningar där du kan torka t ex skor eller vantar.

Torkskåp har liknande dimensioner som ett kylskåp, så det kräver mer plats än en torktumlare. Du kan inte heller välja snabbtorkning som i en torktumlare. Härmed tar det längre tid att få tvätten torr i ett torkskåp.

För den som gillar mjuk tvätt är tumlaren att föredra framför torkskåp eftersom dropptorkning kan leda till hårdare tvätt. Ett torkskåp har emellertid inte några luddfilter som behöver tömmas med jämna mellanrum.

Kanske ska man inte välja, utan se torkskåpet som ett milt och energieffektivt komplement till torktumlaren. Ett klädstreck som fungerar även på vintern och i regn och rusk.

Vill du veta mer om den nya energimärkningen, klicka här