Så hittar du bästa blendern för dig

Funderar du på att köpa blender? I den här guiden går vi igenom olika modeller och förklarar skillnaden mellan en smoothieblender och en höghastighetsblender. Vi besvarar även de allra vanligaste frågorna som kan vara intressanta att veta innan du gör ditt köp.

I vårt sortiment hittar du ett brett urval av populära varumärken och oavsett din budget finns det garanterat en modell som passar just din plånbok. I den här guiden du får reda på bland annat:

  • Vilken modell som passar dig bäst
  • Vad som utgör en smoothieblender och en höghastighetsblender
  • Skillnaden mellan en blender och en mixer
  • Vilka blendertillbehör som finns.

 

Läs mer: Så väljer du rätt stavmixer

Vilken modell passar dig?

Innan du beslutar dig för en specifik modell kan det vara bra att tänka igenom vilka behov du har och vilka funktioner som är viktiga för dig. Vill du endast kunna mixa ihop en simpel smoothie kan det räcka med en så kallad “smoothieblender”, men om du vill kunna göra mer än bara fruktsmoothies är höghastighetsblendern den bästa mixern för dig.

Tänk också igenom vilken budget du har. På Elon.se finns det modeller i olika prisklasser, allt från budgetversioner för cirka 300 kronor till lyxiga blenders för några tusenlappar.

Oavsett vad dina önskemål är kommer du garanterat hitta den bästa blendern för just ditt kök

Smoothieblender 

En smoothie-blender är anpassad för att mixa bär, frukt och/eller grönsaker tillsammans med vatten, juice eller mjölk till en god och krämig smoothie. Det här är det perfekta verktyget för dig som enkelt och smidigt vill kunna förbereda praktiska mellanmål. Den går även att använda för att mixa andra liknande blandningar. Till exempel barnmat, kalla såser, krämer osv.

 

OBH Nordica Blender Twister Go

En smoothieblender med pulsfunktion som klarar av att krossa frysta bär. Den kommer dessutom med två flaskor som gör att du kan mixa din smoothie och ta med den på utflykt, till träningen eller när du snabbt och enkelt behöver kunna ta med dig en smoothie!

Blender OBH Nordica Blendforce Black 

En praktisk och smidig blender som passar utmärkt för smoothies. Den klarar dessutom av att krossa is! Perfekt när man vill kunna göra en iskall dryck en varm sommardag eller efter ett tufft träningspass.

Höghastighetsblender - smoothie och mycket mer!

Det här är köksmaskinen som klarar av det mesta och som med sina många användningsområden garanterat kommer bli en trogen tjänare i ditt kök. Precis som smoothieblenders klarar den här av att mixa frukt och bär - men den kan även användas till mycket annat. Vad sägs till exempel om att utan problem kunna tillaga allt från kokheta soppor till iskalla drycker? Eller hacka hårda grönsaker, nötter och frysta ingredienser?

Blender Bosch MMBH4P3B

High speed blender med stark prestanda. Bosch Blender MMBH4P3B har en slitstark Tritankanna som rymmer hela 2.0 liter. Tack vare sina automatiska program kan du få en god smoothie eller soppa med en enkel knapptryckning.

Blender Elvita CPB5151X

En kraftfull köksmaskin med en motor på 1500 watt. Tack vare knivar som roterar med 40 000 varv/minut klarar den av att hacka och mixa tuffa ingredienser som till exempel nötter och hårda grönsaker.

Blender tillbehör 

Det finns tillbehör som kan ge din blender ett större användningsområde. Du kan exempelvis välja en värmetålig blenderkanna som gör det möjligt att växla mellan kallt och varmt när du blandar något. Perfekt för dig som vill kunna göra en kall sås och en varm soppa vid ett och samma tillfälle.

Eller vad sägs om praktiska take away-flaskor som gör det möjligt att mixa en smoothie och ta med sig jobbet, träningen eller utflykten? 

Det finns även snygga glasmuggar som kan använda för mixade drinkar. Funkar fantastiskt både vid middagsbjudningar och när man vill lyxa till vardagen!

Blender Elvita CMB3504X

Den här köksmaskinen har väldigt praktiska tillbehör. I kannans lock finns en mätkopp som underlättar när du ska mäta olika ingredienser och blendern har även en kvarnbägare där du kan mala kaffebönor.

Blendforce with Juice Jar LH42Q8S0 OBH Nordica

Om du vill ta köksupplevesen till nästa nivå kan det vara läge att investera i en a 2-i-1 blender och juicemaskin. Med den kan du göra både krämiga smoothies och fräscha juicer - det bästa från båda världar!

 

Vanliga frågor om blenders

 

Vilken Blender är bäst i test?

På Elon.se hittar du Bosch MMB6384M som klarar av allt från iskalla smoothies till varma soppor. Med sina automatiska program får du till en snabb och effektiv tillagning - oavsett vad du väljer att använda din blender till! Med sin kraftfulla motor på 1200 watt kan du förvänta dig lång hållbarhet. 

 

Vad kan man göra i en blender?

Med en blender kan man göra allt från krämiga fruktdrinkar, soppor och puréer till glass och nötsmör - allt beror på hur kraftfull din blender är. En stark motor klarar till exempel av att krossa is, nötter, frysta bär och liknande ingredienser. 

 

Är blender och mixer samma sak?

Blender kallas ibland för mixer, men även matberedare brukar ibland kallas för mixer. Skillnaden mellan en blender och en matberedare är att en matberedare är mer kraftfull och klarar av att mixa, hacka och blanda mycket mer än en blender. 

 

Hur många watt ska en bra blender ha?

En blender ska ha minst 1000 watt om den ska användas för att krossa is och frusna bär. Alla modeller klarar inte av att mixa frysta ingredienser, men om det inte är ett krav går det bra att använda en blender med en något mindre kraftfull motor. 

 

Vad är Tritankanna?

Det är en kanna tillverkad av okrossbart, slitstarkt och hållbart material. Perfekt för blenders där du slipper oroa dig för att kannan ska gå sönder vid stora temperaturskillnader eller hårda ingredienser.

Sammanfattning

För att hitta den bästa blendern ska du välja en modell utifrån dina behov. Vill du endast kunna göra simpla smoothies räcker en smoothieblender - för lite mer komplexa grejer är en höghastighetsblender ett bättre val!

Vill du veta mer om den nya energimärkningen, klicka här

Medlemspris