Laddar...

Hitta den bästa sladdlösa dammsugaren

Är det dags för en ny dammsugare? Om du bor litet eller vill förenkla städningen i ditt hem kan en dammsugare utan sladd vara något för dig! En vanlig dammsugare är tung och ganska osmidig, det kan därför underlätta att välja en mindre och mer flexibel modell. Men vad är skillnaden mellan skaftdammsugare, handdammsugare och 2-i-1-dammsugare? I den här guiden hjälper vi dig hitta rätt bland de olika kategorierna. 

 

På Elon.se hittar du den bästa sladdlösa dammsugaren för dig och dina behov. Hos oss finns det olika typer av dammsugare utan sladd. Skaftdammsugare och handdammsugare är sladdlösa och kan ses som ett komplement till en mer traditionell modell. En del skaftdammsugare har även 2-i-1-funktion, där du kan plocka loss handdammsugaren om du behöver dammsuga på bord eller köksbänk till exempel. 

Vilken modell passar dig bäst? Beroende på faktorer som vad du har för typ av hem och i vilka situationer du tänker använda dammsugaren, kan svaret på denna fråga variera. Här ger vi dig en överblick så du får lite lättare att hitta en dammsugare som passar dina behov. 

Gå igenom dessa punkter innan du väljer vilken dammsugare som ska bli din nya hjälpreda, så blir det enklare att veta vilken modell du ska satsa på. 

Tips! Bli ett proffs på att dammsuga

 

Skaftdammsugare

Dammsugare utan sladd kallas också för skaftdammsugare. Den är portabel och lätt att hantera vilket gör dammsugningen smidig. Skaftdammsugare är en maskin med motor och dammbehållare på skaftet som drivs med uppladdningsbara batterier. En sladdlös dammsugare har oftast inte lika hög prestanda som en vanlig modell, men kan ses som ett bra tillägg. 

Om du bor litet kan det vara en idé att titta på kompakta dammsugare som tar mindre plats i skåpet – men som ändå gör jobbet när det är dags för städning.

Om du har mycket trappor och nivåskillnader kan det också vara skönare med en dammsugare som är lätt att lyfta från ett rum till ett annat. Att behöva bära en tungviktare upp och ner för trapporna kan minska antalet gånger dammsugaren används avsevärt. Om du bor i hus och redan har en vanlig dammsugare kan en skaftdammsugare användas som ett extra städhjälpmedel till ovanvåningen.

Dagens sladdlösa modeller har många smarta funktioner som kan förenkla städningen, exempelvis ergonomiska handtag, extra lång driftstid och kort uppladdningstid. Eller vad sägs om en skaftdammsugare som både dammsuger och moppar golvet

En skaftdammsugare kan dessutom användas på ställen utanför hemmet där det ofta kan vara svårt att använda en vanlig dammsugare. Lämna den tunga grovdammsugaren hemma när det är dags att rengöra garaget, sommarstugan och gästhuset – välj istället den lätta modellen utan sladd.

 

Electrolux skaftdammsugare 

ELECTROLUX ​​WQ61-46DB - ERGONOMISK DESIGN

Dammsugare med greppvänligt handtag och Axiell cyklonteknik som gör städningen enkel utan att ge vika för hög prestanda. Med filtrering i fem steg ser dammsugaren till att bidra till en ett hälsosamt inomhusklimat. Den har dessutom både en dammborste och ett fogmunstycke som ser till att du kommer åt överallt. Well Q6:s LED-belysning i munstycket gör det även möjligt att se när du exempelvis dammsuger under soffan.

ELECTROLUX WQ71-ANIMA - LÄTT & FLEXIBEL

Flexibel och lättgänglig dammsugare som kan användas till både golv och andra ytor. 

Den klarar av stora ytor tack vare 50 minuters batteritid. WQ71-ANIMA Red Metallic Electrolux är dessutom en lättviktare som gör dammsugningen bekväm. Med ett motordrivet PetPro-munstycke speciellt anpassat för djuprengöring av möbler från djurhår är dammsugaren även perfekt för dig med husdjur. 

 

Bosch skaftdammsugare 

BOSCH BCH3P2301 – SMIDIG & SLADDLÖS 

Här har vi en skaftdammsugare som gör städningen lättare än någonsin tidigare. Utan sladd blir den enkel att flytta – även i trappor. Dessutom är den flexibel och rörlig över både små och stora ytor. Om du vill göra dammsugningen lite härligare så behöver du inte leta längre – Bosch BCH3P2301 är svaret. 

 

BOSCH BCH86SIL1 – EXTRA TYST  

Det här är en skaftdammsugare med ProSilence System som gör dammsugningen väldigt tyst. Samtidigt har den också en SmartSensor Control som säkerställer att dammsugaren alltid presterar på topp och meddelar när det är dags att byta ut filtret.

BCH86SIL1 Athlet Pro Silence från Bosch är bekväm, enkel och smidig att använda. Den kan även stå var som helst utan någon hjälp. Medan du städar kan du därför utan problem ta en paus och låta dammsugaren stå kvar där du lämnar den.

 

Handdammsugare

Stora dammsugare kan vara svåra att få plats med i städskåpet. Därför kan det vara smart att välja en mindre modell om du har begränsad förvaring eller bor litet. En handdammsugare har lägre effekt och något sämre uppsugningsförmåga än större modeller, men fungerar bra istället för en sopborste. Den är smidig när du snabbt vill städa på en begränsad yta, som till exempel att suga upp smulor i köket. 

Handdammsugaren är ett bra komplement till en vanlig dammsugare. Medan en golvdammsugare enkelt kan användas för att få rent stora ytor kan en mindre modell underlätta när det kommer till att nå svåråtkomliga utrymmen. Till exempel högt uppe på bokhyllan, bakom kylskåpet eller under soffkuddarna. 

Handdammsugare underlättar även städningen på ställen där det kan vara svårt att använda en traditionell dammsugare, exempelvis i garaget, bilen, husvagnen och på båten.

 

Electrolux handdammsugare 

ELECTROLUX ZB5003W – LITEN & KRAFTFULL

En handdammsugare som är perfekt att använda överallt - även på de mest svåråtkomliga utrymmen! Hjulen är dessutom extra mjuka och skyddar känsliga ytor från repor. Med sitt ergonomiska handtag når du smidigt runt hörn och uppe på hyllor. ZB5003W från Electrolux kan du lätt ta fram när du behöver göra en snabbstädning, till exempel precis innan gästerna knackar på! Den är även utmärkt när det är dags att rengöra bilen invändigt. 

 

2-i-1 dammsugare 

För dig som behöver både en skaftdammsugare och en handdammsugare kan en 2-i-1 lösning vara svaret. Precis som namnet antyder innebär det två dammsugare i en. Det vill säga en vanlig skaftdammsugare med en avtagbar handdammsugare. Få det bästa av båda modellerna genom att köpa en kombinerad modell. 

Den här typen av dammsugare är perfekt när du har behov av både en större och mindre version, men kanske inte har utrymmet eller budgeten för flera dammsugare. En 2-i-1 modell är utformad för att göra din städning enklare än någonsin. På Elon.se har vi flertalet olika varumärken med den här typen av dammsugare, däribland Bosch, Electrolux och Grundig.

 

BOSCH BCHF220T – STARK PRESTANDA

Den perfekta dammsugaren för snabba städningar. Med sin 2-i-1 funktion gör den städningen mer flexibel. Du kan gå från att rengöra golvet till att ta loss den avtagbara handdammsugaren för att få bort smulor från bordet - för att därefter återgå till att rengöra golvet igen. Tack vare sina motordrivna PowerBrush och Cyclonic Airflow system gör den här modellen det möjligt att uppnå bästa möjliga städresultat. 

 

ELECTROLUX PQ91-50MB – TYST & UTHÅLLIG

En 2-i-1 dammsugare som är anpassad för simpel städning. Styr den enkelt över golvet - och när det är dags att ladda den rullar du lätt in den i laddningsstället. Dammsugaren har upp till 50 minuters drifttid med 4 timmars laddtid och en Brush Roll Clean-funktion som håller borsten ren. Dessutom når den här dammsugaren under låga möbler, upp till 14 cm.

 

GRUNDIG SKAFTDAMMSUGARE VCH9832 – FLEXIBEL ANVÄNDNING 

Det här är en två-i-ett-dammsugare som fungerar perfekt för mindre ytor. Den är enkel att använda över golv och på mindre ytor. Den har också en löstagbar handenhet vilket gör det smidigt att dammsuga på exempelvis hyllor eller i garderober. Dessutom har den 70 minuters drifttid på fem timmars laddning och en elektronisk turboborste som ger ett ännu bättre resultat.

 

Vanliga frågor om sladdlösa dammsugare 

Hur bra är en sladdlös dammsugare? 

Om du vill ha en portabel, kompakt och städvänlig dammsugare är den sladdlösa dammsugaren för dig! Du slipper en sladd som virar sig runt bordsben medan du städar – och du kan enkelt lyfta dammsugaren när det är dags att ta sig an nästa rum. Den passar både dig som bor litet där en skaftdammsugare lättare får plats, men även för dig som bor stort och behöver en extra dammsugare för ovanvåningen. 

 

Vad kostar en sladdlös dammsugare? 

På Elon.se finns dammsugare utan sladd i olika prisklasser, varav vår budgetdammsugare kostar 398 kronor och vår lyxdammsugare kostar 7 996 kronor. 

 

Vilken är den bästa sladdlösa dammsugaren? 

Kan sladdlös dammsugare ersätta vanlig dammsugare? 

När du ska välja mellan en traditionell dammsugare – en klassisk cylinderdammsugare – och en mer portabel skaftdammsugare bör du först fundera på vilken som gör sig bäst i ditt hushåll. Cylinderdammsugaren är större och är ofta kraftfullare – men den kräver sladd och är mindre flexibel. Skaftdammsugaren fungerar bättre när du bor lite mindre. Den är sladdlös och lättare att hantera vilket gör dammsugningen smidigare på små områden.

 

Relaterade produkter

Vill du veta mer om den nya energimärkningen, klicka här