Laddar...

Guide till tysta dammsugare

En tyst dammsugare är en riktig vardagshjälte! Den ser till att du kan få hemmet rent trots en sovande bäbis eller hemmajobbande sambo. Elon djupdyker i städsegmentet och guidar dig till de absolut mest tystgående varianterna.

 

Ljudvolymen är för många en avgörande faktor när det kommer till valet av dammsugare. Nivån mäts i decibel (dB) och kan variera mellan 57 dB och 80 dB. Är du ute efter en riktigt tyst dammsugare bör du sikta in dig på en med ljudnivå under 65 dB. För att sätta ljudeffektsnivån i sitt sammanhang kan du ha som måttstock att en skillnad på tio decibel upplevs som dubbelt så högt, medan en differens på ett par decibel inte uppfattas av örat. Testa din gamla dammsugare och utvärdera ljudnivån och eventuella övriga parametrar innan du bestämmer dig.

Vidare är det värt att uppmärksamma vilken sugförmåga din dammsugare är inställd på – många glömmer nämligen att en låg kapacitet innebär lägre ljudnivå. Ta därför som vana att alltid kolla inställningarna innan du startar städsessionen.

 

Tysta dammsugare - 3 varianter 

Electrolux Pure D8.2 – rent lugn

Electrolux Pure D8.2 är ett utmärkt exempel på en väldigt tyst men kraftfull dammsugare. PureSound Systemet gör apparaten extremt tystgående med sina 57 dB, samtidigt som den står för ypperlig dammupptagning; den avancerade SmartMode-tekniken känner nämligen av golvtypen och justerar automatiskt sugeffekten för att glida från golv till matta. Electrolux Pure d8 2 är dessutom tillverkad av 55 % återvunnet material.

 

Boschs tystgående dammsugare BGLS4SIL1

Tack vare det integrerade SilenceSound-systemet är dammsugarenotroligt tystgående med sin ljudnivå på endast 66 db. Dammsugaren är dessutom lättmanövrerad och allergivänlig genom sitt tvättbara HEPA-filter.

 

OBH Nordica Silence Force+

OBH Nordica Silence Force+  är en riktigt tyst dammsugare med sina blygsamma 58 dB. Dessutom är dammsugarens påse självförslutande och filterar bort 99,98% av dammet och ser till att det stannar i påsen. Till ergonomiska OBH Nordica Silence Force+ medföljer även tre smarta verktyg. 

 

Läs mer: Tips till för att välja rätt dammsugare

 

Vill du veta mer om den nya energimärkningen, klicka här