Guide till tysta dammsugare

En tyst dammsugare är en riktig vardagshjälte! Den ser till att du kan få hemmet rent trots en sovande bäbis eller hemmajobbande sambo. Elon djupdyker i städsegmentet och guidar dig till de absolut mest tystgående varianterna.

 

Innehåll:

  • För hög ljudvolym hos dammsugare 
  • Tysta dammsugare - tre varianter
  • Vanliga frågor 

För hög ljudvolym hos dammsugare

Ljudvolymen är för många en avgörande faktor när det kommer till valet av dammsugare. Nivån mäts i decibel (dB) och kan variera mellan 57 dB och 80 dB. Är du ute efter en riktigt tyst dammsugare bör du sikta in dig på en med ljudnivå under 65 dB. För att sätta ljudeffektsnivån i sitt sammanhang kan du ha som måttstock att en skillnad på tio decibel upplevs som dubbelt så högt, medan en differens på ett par decibel inte uppfattas av örat. Testa din gamla dammsugare och utvärdera ljudnivån och eventuella övriga parametrar innan du bestämmer dig.

Vidare är det värt att uppmärksamma vilken sugförmåga din dammsugare är inställd på – många glömmer nämligen att en låg kapacitet innebär lägre ljudnivå. Ta därför som vana att alltid kolla inställningarna innan du startar städsessionen.

 

Supertysta dammsugare under 65 decibel hittar du här.

 

Läs mer: Hitta bästa dammsugaren för dig

Vanliga frågor om tysta dammsugare

Vilken dammsugare är tystast? 

I Elons sortiment hittar du tysta dammsugare från olika varumärken, välj bland tystågende modeller från bland annat Electrolux, Bosch och OBH Nordica.

 

Hur många decibel är en dammsugare? 

En dammsugare kan ha en ljudnivå mellan 57 dB och 80 dB. Tysta dammsugare brukar ligga runt 65 dB, men om du vill ha en riktigt tyst modell ska nivån ligga under 65 dB.

 

Hur tyst är Electrolux tystaste dammsugare?

Electrolux PD82-9BM är en otroligt tyst dammsugare som har en ljudnivå på endast 57 dB.

Vill du veta mer om den nya energimärkningen, klicka här

Medlemspris