Laddar...

Guide till tysta dammsugare

En tyst dammsugare är en riktig vardagshjälte! Den ser till att du kan få hemmet rent trots en sovande bäbis eller hemmajobbande sambo. Elon djupdyker i städsegmentet och guidar dig till de absolut mest tystgående varianterna.

 

Innehåll:

  • För hög ljudvolym hos dammsugare 
  • Tysta dammsugare - tre varianter
  • Vanliga frågor 

För hög ljudvolym hos dammsugare

Ljudvolymen är för många en avgörande faktor när det kommer till valet av dammsugare. Nivån mäts i decibel (dB) och kan variera mellan 57 dB och 80 dB. Är du ute efter en riktigt tyst dammsugare bör du sikta in dig på en med ljudnivå under 65 dB. För att sätta ljudeffektsnivån i sitt sammanhang kan du ha som måttstock att en skillnad på tio decibel upplevs som dubbelt så högt, medan en differens på ett par decibel inte uppfattas av örat. Testa din gamla dammsugare och utvärdera ljudnivån och eventuella övriga parametrar innan du bestämmer dig.

Vidare är det värt att uppmärksamma vilken sugförmåga din dammsugare är inställd på – många glömmer nämligen att en låg kapacitet innebär lägre ljudnivå. Ta därför som vana att alltid kolla inställningarna innan du startar städsessionen.

Tysta dammsugare - 3 varianter 

 

Boschs tystgående dammsugare BGLS4SIL1

Tack vare det integrerade SilenceSound-systemet är dammsugarenotroligt tystgående med sin ljudnivå på endast 66 db. Dammsugaren är dessutom lättmanövrerad och allergivänlig genom sitt tvättbara HEPA-filter.

 

Grundigs tystgående dammsugare VCH9832


Det här är en skafttdammsugare med extra tyst motor. Den har en löstagbar handenhet, en fantastisk sugförmåga och innovativ rengöringsteknologi.

 

Electroluxs tystgående dammsugare EUOC9GREEN

Med sin innovativa Silent Air Technology™ kan den här dammsugaren göra rent utan att störa någon. Modellen har en ljudnivå på endast 65 dB.

 

Läs mer: Tips till för att välja rätt dammsugare

Vanliga frågor om tysta dammsugare

Vilken dammsugare är tystast? 

I Elons sortiment hittar du tysta dammsugare från olika varumärken, välj bland tystågende modeller från bland annat Electrolux, Bosch och OBH Nordica.

 

Hur många decibel är en dammsugare? 

En dammsugare kan ha en ljudnivå mellan mellan 57 dB och 80 dB. Tysta dammsugare brukar ligga runt 65 dB, men om du vill ha en riktigt tyst modell ska nivån ligga under 65 dB.

 

Hur tyst är Electrolux tystaste dammsugare?

Electrolux Pure D8.2 är en otroligt tyst dammsugare som har en ljudnivå på endast 57 dB.

Vill du veta mer om den nya energimärkningen, klicka här