Pumpkin spice latte är en amerikansk höstklassiker med inslag av kardemumma, muskot, vanilj och nejlika. Släng ihop en egen pumpapuré i förväg, toppa med vispad grädde och njut av din lyxiga pumpalatte!
Pumpapuré
Skär en butternutpumpa i klyftor. Ugnsbaka på plåt tills de är mjuka, cirka 30 minuter. Gröp ur fruktköttet ur klyftorna med en sked, och mixa det till en slät puré.
Psst! Du kan också köpa fryst tärnad pumpa, tina och mixa.
Pumpa-latte
2 espresso (eller starkt kaffe)
2,5 dl mjölk
1 msk lönnsirap
3 msk pumpapuré
1 tsk vaniljextrakt
1,5 tsk kanel
0,5 tsk kardemumma
En nypa muskot
En nypa ingefära
En nypa mald nejlika
Så gör du:
1. Gör espresso eller kaffe och häll i en stor mugg.
2. Rör ner pumpapuré, lönnsirap, vanilj och kryddor.
3. Värm och skumma mjölken. Tillsätt den i muggen. Toppa gärna med vispad grädde och extra kryddor!