Hemgjord pumpkin spice latte

Pumpkin spice latte är en amerikansk höstklassiker med inslag av kardemumma, muskot, vanilj och nejlika. Släng ihop en egen pumpapuré i förväg, toppa med vispad grädde och njut av din lyxiga pumpalatte!

Pumpapuré

Skär en butternutpumpa i klyftor. Ugnsbaka på plåt tills de är mjuka, cirka 30 minuter. Gröp ur fruktköttet ur klyftorna med en sked, och mixa det till en slät puré. 

Psst! Du kan också köpa fryst tärnad pumpa, tina och mixa.

 

Pumpa-latte

2 espresso (eller starkt kaffe)

2,5 dl mjölk

1 msk lönnsirap

3 msk pumpapuré

1 tsk vaniljextrakt

1,5 tsk kanel

0,5 tsk kardemumma

En nypa muskot

En nypa ingefära

En nypa mald nejlika

 

Så gör du:

1. Gör espresso eller kaffe och häll i en stor mugg.

2. Rör ner pumpapuré, lönnsirap, vanilj och kryddor.

3. Värm och skumma mjölken. Tillsätt den i muggen. Toppa gärna med vispad grädde och extra kryddor!

 

Vill du veta mer om den nya energimärkningen, klicka här

Medlemspris