Blended Baked Oats – frukost som smakar efterrätt

Ett nyttigt och supergott mellanmål som stillar både sötsug och hunger? Det låter nästan för bra för att vara sant. Testa själv och upplev denna ugnsbakade familjefavorit. Receptet på Blended Baked Oats slog igenom som en trend på TikTok och har nu hittat in i mängder av kök runt om i världen. Vi går igenom steg-för-steg hur du lyckas med detta smaskiga mellanmål. 

 

Ingredienser

  • 2,5 dl snabbhavregryn 
  • 4 msk mandelmjölk
  • 1/2 mogen banan
  • 1 ägg
  • 1 msk lönnsirap (kan uteslutas)
  • 1 msk jordnötssmör
  • 1/4 bakpulver
  • 1 nypa kanel
  • 1 nypa salt

 

Så här gör du:

  1. Sätt på ugnen på 180 grader.
  2. Häll ner alla ingredienser i en blender och mixa till smeten blir slät.
  3. Gör en egen smaksättning och häll i – till exempel mörk choklad eller frysta hallon. Mixa smaksättningen i blendern om du vill, eller låt choklad och hallon bli goda hela bitar i den färdiga kakan. 
  4. Häll i smeten i en liten ugnsform, lägg på valfri topping och grädda tills kakan fått en fast konsistens, cirka 25 minuter. 
  5. Låt svalna, ringla eventuellt över lite jordnötssmör och njut! 

Vill du veta mer om den nya energimärkningen, klicka här

Medlemspris