Just nu förekommer bluff- SMS och samtal från avsändare som utger sig vara Elon. 
Kontakta vår kundtjänst om du har några frågor eller funderingar. 

Elon Hem & Kök
Sida
  1. Led lampor - fakta som kan vara bra att veta
    Led lampor - fakta som kan vara bra att veta

    Vad är skillnaden mellan led och andra typer av lampor? Vilken styrka ska jag köpa på led-lampan och vad är egentligen lumen? Här får du svar på dina frågor.

    Läs mer
  2. Hitta bästa köksmaskinen för dig
    Hitta bästa köksmaskinen för dig

    Vilken köksmaskin är bäst? Olika hushållsmaskiner har olika användningsområde och valet beror på om du t ex ska mixa barnmat, stoppa korv eller baka bullar.

    Läs mer
  3. Varför induktionshäll?
    Varför induktionshäll?

    Är induktionshäll bra? En induktionshäll innebär bland annat att rengöring av spill på hällen blir enkel. Induktion är också snabbt och säkert. Vi berättar mer.

    Läs mer
  4. Kyl och frys – hitta rätt i utbudet
    Kyl och frys – hitta rätt i utbudet

    Kylskåp, frysskåp eller frysbox? Vilket passar dig bäst? Beroende på hur ditt behov ser ut så kan du behöva titta på t ex energiklass, storlek och interiör.

    Läs mer
  5. Vilka är de bästa kastrullerna för dig?
    Vilka är de bästa kastrullerna för dig?

    Att laga mat blir roligare om du har bra utrustning. Det finns kastruller i flera olika modeller, storlekar, material och prisklasser. Beroende på vilken spis du har och vad du ska tillaga kan vissa vara bättre lämpade än andra. Vi hjälper dig hitta rätt kastrull och vägleder dig genom vilka olika varianter som finns där ute.

    Läs mer
  6. Allt du vill veta om ett tyst kylskåp
    Allt du vill veta om ett tyst kylskåp

    Ljudnivån är troligtvis inte det första man tänker på när man ska köpa ett nytt kylskåp men den kan snabbt bli ett störningsmoment ifall man inte är van. Om man ofta är i närheten av sitt kylskåp eller kanske har sitt sällskapsrum på samma ställe kan det bli svårt att ignorera ljuden efter ett tag. Här är några saker som kan vara bra att veta när du är på jakt efter ett tyst kylskåp.

    Läs mer
  7. Dags att köpa ny kaffebryggare? Så hittar du rätt!
    Dags att köpa ny kaffebryggare? Så hittar du rätt!

    Kaffebryggare eller kaffemaskin? Vad är egentligen skillnaden mellan variant X och Y? Vilka finesser är viktigast? Ja, att hitta rätt kaffebryggare kan ibland kännas som lite av en djungel. Hem & Kök besvarar frågorna som gör det enkelt för dig att hitta den perfekta kaffebryggaren.

    Läs mer
  8. använda kaffesump
    Kaffesump – 10 smarta sätt att använda den

    Jordförbättrare, hudvårdare och fläckborttagare. Hem & Kök listar 10 oväntade sätt att använda kaffesumpen på.

    Läs mer
  9. Guide till att bygga in ugn i skåp
    Guide till att bygga in ugn i skåp

    En inbyggnadsugn kan byggas in i bekväm arbetshöjd och matcha köket i färg. Ska ugnen vara självrengörande, ha ånga, varmluft, mikrofunktion...? Vad behöver du?

    Läs mer
  10. golvlampa i vardagsrum
    Hitta rätt golvlampa till vardagsrummet!

    Stadigt står den där – golvlampan. Lyser, hjälper och höjer mysstämningen i rummet på ett kick! Elon guidar dig till de bästa alternativen för dig, oavsett stil och behov. 

    Läs mer
  11. Hitta den bästa hårfönen för dig
    Hitta den bästa hårfönen för dig

    Det snabbaste sättet att torka håret efter en dusch eller ett bad är med hjälp av en hårtork. Det är ett verktyg som förutom att torka håret, dessutom fungerar som stylingverktyg. Vi går igenom allt du behöver veta om hårtorkar och hjälper dig hitta rätt modell för dina behov.

     

     

    Läs mer
  12. Hur använder man en fritös?
    Hur använder man en fritös?

    Den traditionella fritösen börjar bli allt vanligare i svenska hem, mycket på grund av att det är enkelt att fritera och resultatet blir väldigt bra. Friterad mat får den där krispiga ytan som inte riktigt går att få fram med ugnen eller stekpannan. För visst är det en svårslagen sprödhet och smak i ett par nyfriterade pommes frites? 

    Läs mer
  13. Klippa sig själv - så går du till väga
    Klippa sig själv - så går du till väga

    Att klippa håret hemma istället för att gå till ett proffs kan verka svårt. Vi tipsar om hur du använder en hårklippare för att klippa en kort frisyr själv.

    Läs mer
  14. Hitta den bästa espressomaskinen för dig
    Hitta den bästa espressomaskinen för dig

    En nybryggd espresso gjord på exotiska bönor med fyllig crema är något som varenda kaffeälskare har svårt att tacka nej till. Du behöver inte besöka ett pittoreskt kafé på italienska landsbygden för att få en riktigt god espresso - med en espressomaskin i köket kan du få dig en smaklig kopp kaffe varje dag!

     

    Läs mer
  15. Välj energisnåla element för att hålla hemmet varmt i vinter
    Välj energisnåla element för att hålla hemmet varmt i vinter

    Hösten har gjort sin entré och vi börjar gå mot ett kallare halvår. När temperaturerna sjunker utomhus blir det även kallare inomhus – och då är det dags att sätta igång elementen igen. I den här guiden tipsar vi om moderna element, energisnåla alternativ och hur du kan välja en miljövänlig värmekälla till ditt hem.

     

    Läs mer
  16. Ta hand om dina tänder
    Ta hand om dina tänder

    Är eltandborste bättre än vanlig tandborste? Hur ofta ska man byta ut tandborste, eller huvud till eltandborste? Hur länge bör man borsta? App till tandborsten?

    Läs mer
  17. Köpa diskmaskin – så hittar du rätt modell
    Köpa diskmaskin – så hittar du rätt modell

    Hur stort hushåll har du och vilket behov har du av diskning? Bor du trångt så att det är viktigt med en smal och tyst diskmaskin? Söker du en bänkdiskmaskin?

    Läs mer
  18. Köpguide till dammsugare – bäst i test 2021
    Köpguide till dammsugare – bäst i test 2021

    Börjar det bli dags att byta ut den gamla dammsugaren mot en piggare och mer effektiv modell? Då behöver du inte leta mycket längre. Här listar vi populära storsäljare och bäst i test-dammsugare så att du kan välja den modell som passar bäst för dig. 

    Läs mer
  19. skaftdammsugare bespoke jet samsung
    Nya dammsugaren Bespoke Jet gör exklusiv entré

    Elon presenterar den nya superskaftdammsugaren Bespoke Jet från Samsung. Läs mer om hur den förenklar din städrutin!

    Läs mer
  20. Hitta bästa brödrosten för dig
    Hitta bästa brödrosten för dig

    Vilket är det enklaste sättet att få frukostmackan att smaka bättre? Med en brödrost såklart! Allt som krävs för att göra en torr macka spröd och god är någon minut i brödrosten. I dag finns det en mängd olika modeller med olika funktioner, färger och former. I den här guiden går vi igenom vad du ska tänka på när du letar efter en ny brödrost.

    Läs mer
  21. En bordslampa på skrivbordet kan både ge bra arbetsbelysning och vara en dekorativ detalj i din inredning.
    Snygga bordslampor till ditt hem

    Letar du bordslampa? Vi guidar dig till vad du ska tänka på innan ditt köp och tipsar dig hur du kan inreda med belysning på bästa vis. 

    Läs mer
  22. Vanliga frågor om varmluftsfritöser och airfryers
    Vanliga frågor om varmluftsfritöser och airfryers

    Intresset för varmluftsfritöser, även kallat airfryers har vuxit sig stort under de senaste åren. Det har blivit ett substitut till traditionella fritöser som kan vara bökigare att använda och kan bli onyttiga i längden. Vi har samlat vanliga frågor och reder ut de frågetecken som finns om den trendiga köksapparaten.

    Läs mer
  23. Så väljer du rätt lampskärm
    Så väljer du rätt lampskärm

    Med vackra lampskärmar kan du förändra hur ett helt rum upplevs. Det finns ett stort utbud av lampskärmar i olika material och färg. Genom att kombinera lampskärmen med andra textiler, gardiner och mattor kan skapa den stämning som du är ute efter. 

    Läs mer
  24. Samsung Family Hub – hemmets nya mittpunkt
    Samsung Family Hub – hemmets nya mittpunkt

    Se kylens innehåll i mobilen, streama musik, surfa, se på TV, samla listor och kalendrar o s v. Allt via Family Hub och en stor touchskärm på kylskåpsdörren.

    Läs mer
  25. Från morgonrutiner till mys med smart belysning i badrummet
    Från morgonrutiner till mys med smart belysning i badrummet

    Smart belysning är här för att stanna. Vi tipsar om vad du bör tänka på och hur du kan använda din smarta belysning på ett smart sätt i badrummet.

    Läs mer
  26. Köksfläkt - inspiration och bra saker att tänka på inför köpet
    Köksfläkt - inspiration och bra saker att tänka på inför köpet

    Vilken köksfläkt är bäst? Val av anslutning och typ av köksfläkt är bl a beroende av om du bor i villa eller flerfamiljshus och vilken stil ditt kök har.

    Läs mer
  27. Ångrengöring ett miljövänligt alternativ
    Ångrengöring ett miljövänligt alternativ

    Ångrengöring har blivit alltmer populärt. Man kan t ex rengöra kakelfogar och parkettgolv med ånga. Det är naturligt, hygieniskt och ett bra miljöalternativ.

    Läs mer
  28. Smart belysning med Philips Hue lampor
    Smart belysning med Philips Hue lampor

    Vill du kunna styra lamporna hemma med Google Home? Smart belysning kan underlätta din vardag på många sätt. Vi berättar hur du kommer igång – och tipsar om smarta sätt att använda Philips Hue. 

    Läs mer
  29. Netatmo väderstation med wifi
    Hitta rätt väderstation - med wifi!

    Vill du veta hur väderstationer fungerar och varför det kan vara en smart idé att införskaffa en? Då ska du läsa vidare! En appstyrd väderstation är ett mätinstrument som analyserar klimatet både inom- och utomhus med hjälp av wifi.

    Läs mer
  30. tjej som leker med app till smart belysning
    Kom igång med smarta lampor

    Flera svenska hushåll väljer att satsa på smart belysning. Det är kanske inte så konstigt när man tänker på de många fördelarna. Elon Hem & Kök berättar allt du behöver veta om smarta lampor – och hur du kommer igång! 

     

    Läs mer
  31. Efterrätt i glas med grädde och chokladsås
    Tre goda efterrätter i glas - cheesecake, choklad och lime

    Det är inte bara dryck som du kan använda vackra glas till, varför inte testa att göra en lyxig efterrätt i glas? Duka upp med dina tjusigaste glas - en portionsstor cheesecake, chokladmousse eller key lime pie passar perfekt i ett martiniglas eller selterglas.

    Läs mer
  32. Hängande fönsterlampa
    Hängande fönsterlampa - hitta rätt belysning till hemmet

    Dags att köpa ny fönsterlampa? Hos Elon hittar du fönsterbelysning i olika färger, material, storlekar och former som passar de flesta inredningsstilar. Välj bland märken som Aneta, Belid, Cottex, Globen Lighting, Markslöjd, Oriva och PR Home. 

    Läs mer
Sida

Elon Hem & Kök

Här ger vi dig tips, inspiration och goda råd om hur du får ut det mesta av dina produkter för hemmet.

Vi hjälper dig att fixa problem i vardagen på smarta sätt och att förstå dina produkter bättre.

Dessutom samlar vi ihop kreativa projekt och goda recept som du kan förgylla vardagen med.

Stort som smått som du kan dra nytta av när du är hemma med dina produkter från Elon. Allt som gör att du ska trivas och känna dig hemma.

Vill du veta mer om den nya energimärkningen, klicka här

Medlemspris