Laddar...

Därför ska du ha ett smart lås

 

Lås och lås upp utan nycklar. Ett digitalt dörrlås ger dig en bekväm och smart lösning för en enklare vardag. Precis som alla andra smarta-hem-enheter är hela idén med ett smart lås att lägga till bekvämlighet i ditt liv. Ett smart lås ger bekvämlighet, säkerhet, automatisering och sinnesro. Om du letar efter ett snyggt och smart sätt att göra ditt dagliga liv lite enklare kan ett smart lås alltså spela en viktig roll. 

 

Innehåll:

  • Inga nycklar på vift med ett smart lås
  • Låste du dörren?
  • Bästa smarta dörrlåset för ytterdörren
  • InHome-leveranser
  • Är det svårt att installera ett smart dörrlås?
  • Vad behöver jag för att komma igång?
  • Vanliga frågor


Inga nycklar på vift med ett smart lås

Låskolven på din ytterdörr tjänar troligen sitt syfte – låses, låses upp och håller ute oönskade gäster. Smarta lås gör inte nödvändigtvis ditt hem säkrare, men du får mer kontroll. Med ett digitalt dörrlås kan du ha koll på hela familjen och borttappade nycklar är ett minne blott. Har du städhjälp, vårdpersonal, hundvakt eller många vänner och familjemedlemmar som dyker upp kan ett smart lås göra det lättare för alla. Du behöver inte lämna ut en fysisk nyckel till någon eller gömma nyckel i trädgården eller under dörrmattan. Istället kan du ge gäster och besökare tillträde även när du inte är hemma genom att ge ut digitala nycklar. Det gör du i regel med hjälp av låsets medföljande app. Digitala nycklar kan hjälpa dig på så många sätt.

Bara för att du har uppgraderat till ett smart lås betyder det däremot inte nödvändigtvis att du måste byta ut din befintliga låskolv. Vissa smarta lås kräver att du byter ut hela låskolven, men lås som fästs på insidan av dörren gör att du kan behålla din befintliga låskolv, använda dina gamla nycklar och spara dig lite installationstid. Sådana eftermonterade smarta lås är det enklaste sättet att lägga till digital anslutning till ytterdörren utan att byta ut hela låskolven. Ett väldigt bra alternativ inte minst för hyresgäster.

Låste du dörren?

Det är ju mänskligt att glömma och därmed kan du också råka glömma att låsa efter dig. Det är dock inget du behöver oroa dig över med ett smart lås. 

Du kan fjärrstyra ditt smarta lås när det är anslutet till WiFi. Det innebär oftast att du köper till en liten plug-in WiFi-hub för att ansluta låset till ditt nätverk. När du har gjort det kan du låsa eller låsa upp din dörr var du än har en internetanslutning. Ett anslutet lås varnar dig när din dörr lämnas öppen eller olåst. Smarta sensorer gör att du kan få en notis i mobilen om du inte låst dörren efter en viss tid. Om någon du känner och litar på måste komma in i ditt hem med kort varsel kan du släppa in dem var som helst med bara ett knapptryck om ditt lås är anslutet till en WiFi-hub.

Bästa smarta dörrlåset för ytterdörren

Det svenska digitala dörrlåset Glue Smart Lock är ett enkelt, supersmart, motoriserat lås som sitter på insidan av din dörr och är helt osynligt från utsidan. Din ytterdörr ser normal ut utan att avslöja en smart insida.
Smarta lås från Glue är en bra lösning som fungerar både för villor och lägenheter.

Möjlighet att fortsätta använda sin fysiska nyckel
Eftersom detta smarta lås bara sitter på insidan av din dörr kan du dessutom fortfarande använda din fysiska hemnyckel som vanligt. Glue Smart Lock är bara ett komplement för att underlätta din vardag ytterligare.

WiFi och Bluetooth
Glue Smart Lock är batteridrivet (4 x AA) och kan anslutas via WiFi (kräver WiFi-hub) och Bluetooth. När du är hemma och nära ditt lås så ansluter Bluetooth i mobiltelefonen eller surfplattan direkt till ditt lås.

Glue Smart Lock – ett enkelt, supersmart, motoriserat lås som sitter på insidan av din dörr och är helt osynligt från utsidan.

Spåra aktiviteten och ge ut digitala nycklar
Med Glue Smart Door Lock kan du spåra aktiviteten på din dörr och därmed få en extra säkerhetsdimension. Du ser vem som kommer och går och när dörren senast låstes upp. Du kan ge digitala nycklar till familjemedlemmar, gäster, vänner, städbolag etc och få notiser i mobilappen i realtid. Du får en aktivitetslogg som berättar exakt vem som kommer och går vid vilken tid.

Krypterad signal
Glue Smart Lock har testats för att stå pall för tekniska överträdelser med kryptering på banknivå. Signalen som gör att du kan låsa upp på distans är krypterad och använder samma säkerhetsstandard som Bank-ID och mobilbanker.

InHome-leveranser

Spara tid och få paket, matvaror och tvätt levererat i hallen. Bor du i Stockholmsområdet kan du handla online som vanligt (via t ex MatHem, Washaway, Bring och Best) och få paketen levererade InHome. Du får alltså dina hemleveranser innanför din dörr utan att du behöver vara hemma för att vänta in leveransen eller åka förbi ett ombud. Vissa kan tycka att hemleverans är lite obehagligt, men med korrekt övervakning kan du hålla ett öga på alla som kommer in.
Genom att lämna ut en säker krypterad engångsnyckel till en chaufför kan leveransen placeras säkert i ditt hem. Du kan se varje steg i appen. InHome-leveranser sker med särskilt utbildade chaufförer med pålitliga logistikpartners. Ett videokvitto på leveransen laddas upp direkt i appen för att bekräfta en trygg och säker leverans och ge dig sinnesro. Engångstillträde med krypterade nycklar beviljas med bankkryptering.

Är det svårt att installera ett smart dörrlås?

Glue Smart Lock monteras ovanpå ditt befintliga dörrlås och du behöver alltså inte göra några förändringar eller skador på din dörr.

Eftersom det monteras inifrån så är det osynligt från utsidan. Dina fysiska nycklar fungerar precis som vanligt om du vill använda dem från utsidan.

Så installerar du ett Glue Smart Lock på vanliga skandinaviska lås.

Så installerar du ett Glue Smart Lock på vanliga skandinaviska lås med invändig nyckelcylinder eller både nyckelcylinder och tumvred.

Vad behöver jag för att komma igång?

  • Glue Smart Door Lock 3rd Gen – själva det smarta låset som monteras på insidan av dörren.
  • Glue V2 WiFi-Hub – WiFi-hub till Glue Smart Door Lock som ger dig fler alternativ och funktioner. Krävs för att kunna fjärrstyra det smarta låset på distans utanför hemmet.
  • Glue V3 Expansion Assa Scandi plate – tillbehör för att göra låset kompatibelt med vissa dörrar. T ex för dörrar som har en nyckelcylinder på insidan av dörren, eller både tumvred och nyckelcylinder på insidan.
Tillbehör smart lås Glue V3Expansion Assa Scandi Plate
279 :-
För installation av Glue Smart Lock på dörr med invändig nyckelcylinder
Webb I butikslager I butikslager Ej i din butik Inte tillgänglig i butik
Önskelista I önskelistan Du måste logga in eller registrera ett konto för att kunna använda önskelistan
WiFi-hub smart lås Glue Smarthub
999 :-
WiFi-hub för fjärrstyrning av Glue Smart Lock
Webb I butikslager I butikslager Ej i din butik Inte tillgänglig i butik
Önskelista I önskelistan Du måste logga in eller registrera ett konto för att kunna använda önskelistan
Smart lås Glue Smart Door Lock 3rd Gen
1 990 :-
Lås och lås upp utan nycklar – bekvämt och smart lås
Webb I butikslager I butikslager Ej i din butik Inte tillgänglig i butik
Önskelista I önskelistan Du måste logga in eller registrera ett konto för att kunna använda önskelistan

Vill du veta mer om den nya energimärkningen, klicka här