Håll koll med en övervakningskamera hemma

Höj hemtryggheten med en smart övervakningskamera – inomhus som utomhus, i sommarstugan, trädgården eller i hönshuset. Smarta hem är trygga hem, och här vägleder vi dig till att skapa just ett sådant med smarta kameror. 

Förmodligen har du redan lite koll på övervakningskameror, kanske har grannen eller kompisen redan monterat en utanför garaget eller i carporten? Har du själv funderat på en smart kamera i nyfödda babyns sovrum? Eller i källaren - för att hålla koll så att inte regnet tar sig in och ställer till oreda när ni är bortresta? Faktum är att så kallade ”smarta hem” med övervakning och uppkopplade prylar är vanliga inslag idag. De minskar effektivt risken för olyckor och oförutsedda händelser, samtidigt som det håller oinbjudna gäster borta. Idag finns det dessutom flertalet lättinstallerade, användarvänliga och högteknologiska övervakningskameror, oavsett var du vill placera dem eller hur dina behov ser ut.  

Den bästa övervakningskameran – både utomhus och inomhus

Att installera en övervakningskamera hemma kan vara en god idé för flera utrymmen – både inomhus och utomhus. Vilket behöver du hålla ett extra öga på?

 • Hemmet – att säkra villan, gården eller lägenheten med en övervakningskamera kan vara både tryggt och smart. Här kan du även sikta in dig på en smart trådlös dörrklocka som genom push-notiser till din smartphone, uppmärksammar dig på när någon besökare ringer på ytterdörren eller bara närmar sig den. Du kan på så sätt inleda ett videosamtal, kanske be ett bud att lämna paketet hos grannen eller tala om för en försäljare att du inte är intresserad – utan att ens öppna dörren eller vara på plats. 
 • Barnkammaren – sover den nya familjemedlemmen lugnt och stilla i sitt rum eller behöver hen lite tröst? Med en babyövervakningskamera eller en babycam får du koll på dina barns sov-vanor!
 • Garage och förråd – håll oinbjudna gäster borta med en övervakningskamera. Kameran har en förebyggande effekt mot oväntat besök, vilket gör att du skyddar de värdefulla ägodelar som förvaras i ditt garage, din carport eller ditt förråd.
 • Sopförvaringen - har du noterat objudna vilda gäster som gärna rotar runt bland soporna eller i komposten? Testa en smart kamera för att få koll. 
 • Båt och sommarstuga – för de allra flesta ligger båtplats och sommarstuga långt utom synhåll. Att installera en övervakningskamera i båten och stugan gör att du slipper jobbiga överraskningar, objudna gäster och är redo inför säsongens comeback.
 • Hönshuset – närmar sig räven? Blir det färska ägg till frukost? Hur går det för de nykläckta småkycklingarna? Med en övervakningskamera får du enkelt svar på dessa frågor.
 • Hundgården, kaninburen och stallet – med en övervakningskamera kan du enkelt följa hur dina kära husdjur mår, interagerar med varandra och anpassar sig till sitt boende.
 • Bostadsföreningens gemensamma ytor – tvättstuga, soprum, källare, gym, samlingslokal… I lägenhetshus kryllar det av allmänna ytor som är värda att hålla ett extra öga på. Förebygg besök från oinbjudna gäster, misskötsel och oförutsedda händelser med en övervakningskamera.

 

Övervakningskameror med Wi-fi och andra fiffiga funktioner

I dag är övervakningskameror smartare än någonsin! Oftast är de trådlösa och kan anslutas till ditt befintliga Wi-fi-nätverk och tillgängliggöra tvåvägskommunikation. Dagens kameror är dessutom ännu mer tillförlitliga med sina förfinade mörkerseenden, vattenresistenser och rörelsesensorer. Här nedan listar vi ytterligare fiffigheter som återfinns i Elons breda utbud av övervakningskameror.

 • Smidig timer – De flesta övervakningskameror är utrustade med en timer som gör det lätt för dig att välja vilken tid på dygnet du vill spela in. På så sätt kan du och familjen vara helt privata medan ni är hemma.
 • Allt i en app – De flesta övervakningskamera innebär att du styr och övervakar systemet – och mottar notifieringar – via en och samma app, oavsett var du är.
 • Avskräckande siren – Många utomhuskameror är idag utrustade med ett rörelseutlöst siren-tjut som effektivt håller inkräktare borta från din trädgård. Dagens kameror är dessutom skickliga på att skilja mellan person, djur, fordon och ofarlig rörelse.

 

Fler funderingar kring smarta och uppkopplade hem? Elons kundtjänst finns alltid här för dig.

 

Relaterade produkter

Vill du veta mer om den nya energimärkningen, klicka här

Medlemspris