Laddar...

9 saker din köksassistent kan hjälpa dig med

Hembakat färskt bröd till helgfrukosten eller till en god soppa slår det mesta. Kruxet är att det är krävande och tar tid att mixa ingredienser och knåda degen. Framför allt om du ska baka stora brödlimpor. En köksassistent gör jobbet lättare och ger dig en perfekt knådad deg – varje gång. Dessutom har den en mängd andra smarta funktioner. Vi listar 9 saker du inte visste att du kunde använda din köksmaskin till.

Köksassistent – en maskin för alla

Som namnet antyder är köksassistenten, eller köksmaskinen som det också kallas för, en hjälpreda i köket. För dem som spenderar många timmar i köket varje vecka så ska den här maskinen inte underskattas. Den kan nämligen förenkla din vardag på många olika sätt. Oavsett om du älskar att baka och laga mat, eller helst slipper, så är köksassistenten en pålitlig medhjälpare som gör livet i köket lite lättare – och roligare.

Bakning har länge varit det ursprungliga och huvudsakliga syftet med en köksassistent. Men det har skett en stark utveckling på den fronten och i dag rymmer köksmaskinerna betydligt fler funktioner som sträcker sig långt förbi bakning och in i andra delar av den gastronomiska matlagningsprocessen. Imponera på dina gäster med egengjord spaghetti och starta varje morgon med ett glas färskpressad apelsinjuice är bara några av de spännande sakerna du kan använda en köksassistent till.

 

Välja storlek och design på din köksassistent

Innan du bestämmer vilken köksassistent du vill ha så är det en bra idé att se över dina behov för användning. Ett bra riktmärke när du letar efter en köksassistent är att välja en modell som har alla de funktioner som du anser vara nödvändiga. Du kan också kolla på hur den fungerar i form av effektivitet kontra ljudvolym samt vilken design och färg som passar till ditt kök. Säkerställ även att du har tillräckligt med plats i köket och på köksbänken innan du väljer modell.

 

9 saker du inte visste att du kan använda en köksassistent till

Utöver de mer självklara användningsområdena som knådning och vispning så finns det ett gäng andra saker som du kan använda en köksassistent till. Det är inte bara bakning som blir aktuellt – till exempel kan du göra drinkar med krossad is, forma egna kryddiga korvar, eller hacka grönsaker till salladen. Här är 9 saker som en köksassistent kan bistå dig med i köket.

 

  1. Mixer– undvik extra redskap och maskiner i köket. Köksmaskinen kan lätt bli en effektiv mixer – perfekt för dig som gillar fräscha smoothies.
  2. Grönsakshackare– slipp ett av de mindre roliga jobben i köket. Låt köksassistenten hacka dina grönsaker så får du dekorera salladen i stället.
  3. Rivjärn – använd en rivtillsats för nötter, ost, choklad eller potatis. Ett smart verktyg som gör det enkelt och säkert att riva dina matvaror.
  4. Juicepress – ett glas färskpressad apelsinjuice med ett par isbitar sätter guldkant på frukosten. Med en bra köksassistent kan du pressa smaskiga citrusfrukter varje dag.
  5. Köttkvarn – det här är ett hjälpmedel som ger en ny dimension till matlagningen. Oavsett om det är kött, fisk eller kikärtor så kommer du kunna skapa dina favoritbiffar från grunden.
  6. Glassmaskin – gör din favoritglass hemma utan att behöva köpa till en otymplig glassmaskin – med en köksassistent kan du få samma goda resultat.
  7. Pastamaskin – med hjälp av en köksassistent kan du skära tunna skivor tagliatelle, eller färska lasagneplattor. Låt dig inspireras av Italiens matinfluenser.
  8. Korvhorn – varför inte laga en god lunch med korv och bröd från grunden? Baka brödet och forma färsen med hjälp av ett korvhorn. Bratwurst eller svensk kallrökt klassiker? Du väljer.
  9. Kaksprits – se till att du får en jämn storlek med perfekt form på alla kakor med en kaksprits. Kakorna blir godare än någonsin.

 

Ankarsrum köksassistent – hög kvalitet med många funktioner

Ett sätt att höja baknings- och matlagningsglädjen är att använda sig av en pålitlig köksassistent som gör det enklare att jobba i köket och som ger ett bättre resultat. Ankarsrum köksassistent är en populär maskin som många vänder sig till. Med en snygg design och många olika funktioner gör den sig väldigt bra i alla hem. Utöver alla de vanliga användningsområden som du kan räkna med hos en köksassistent, plus ett par till, kan du välja att komplettera med ytterligare tillbehör i olika paket. Allt för att göra livet i köket lite lättare – och roligare.

Tillbehör till en köksassistent

Att ha en myriad av köksmaskiner hemma kan vara bökigt. Allt får inte plats på köksbänken och det är jobbigt att dra ut och in de olika maskinerna när det är dags för användning. Om du har en köksassistent som du kompletterar med tillbehör slipper du en hel drös med maskiner. Faktum är att en välutrustad köksmaskin med extra tillbehör kan göra det mesta i köket.

Till exempel har Ankarsrums stora tillbehörspaket verktyg som hjälper dig att: mala kött, riva ost, passera frukt och tomater, skiva potatis, mixa smoothie, krossa is, pressa citron och forma pasta.

 

Våra köksmaskiner:

Här hittar du hela vårt utbud av köksmaskiner!

Vill du veta mer om den nya energimärkningen, klicka här