Hitta den bästa köksassistenten för dig

Hembakat färskt bröd till helgfrukosten eller till en god soppa slår det mesta. Kruxet är att det är krävande och tar tid att mixa ingredienser och knåda degen. Framför allt om du ska baka stora brödlimpor. En köksassistent gör jobbet lättare och ger dig en perfekt knådad deg – varje gång. Dessutom har den en mängd andra smarta funktioner. Vi listar 9 saker du inte visste att du kunde använda din köksmaskin till.

 

Innehåll:

 • Köksassistent – en maskin för alla
 • Välja storlek och design på din köksassistent
 • 9 saker du inte visste att du kan använda en köksassistent till
 • Ankarsrum köksassistent – hög kvalitet med många funktioner
 • Tillbehör till en köksassistent
 • Våra köksmaskiner
 • Vanliga frågor

Köksassistent – en maskin för alla

Som namnet antyder är köksassistenten, eller köksmaskinen som det också kallas för, en hjälpreda i köket. För dem som spenderar många timmar i köket varje vecka så ska den här maskinen inte underskattas. Den kan nämligen förenkla din vardag på många olika sätt. Oavsett om du älskar att baka och laga mat, eller helst slipper, så är köksassistenten en pålitlig medhjälpare som gör livet i köket lite lättare – och roligare.

Bakning har länge varit det ursprungliga och huvudsakliga syftet med en köksassistent. Men det har skett en stark utveckling på den fronten och i dag rymmer köksmaskinerna betydligt fler funktioner som sträcker sig långt förbi bakning och in i andra delar av den gastronomiska matlagningsprocessen. Imponera på dina gäster med egengjord spaghetti och starta varje morgon med ett glas färskpressad apelsinjuice är bara några av de spännande sakerna du kan använda en köksassistent till.

 

Välja storlek och design på din köksassistent

Innan du bestämmer vilken köksassistent du vill ha så är det en bra idé att se över dina behov för användning. Ett bra riktmärke när du letar efter en köksassistent är att välja en modell som har alla de funktioner som du anser vara nödvändiga. Du kan också kolla på hur den fungerar i form av effektivitet kontra ljudvolym samt vilken design och färg som passar till ditt kök. Säkerställ även att du har tillräckligt med plats i köket och på köksbänken innan du väljer modell.

 

9 saker du inte visste att du kan använda en köksassistent till

Utöver de mer självklara användningsområdena som knådning och vispning så finns det ett gäng andra saker som du kan använda en köksassistent till. Det är inte bara bakning som blir aktuellt – till exempel kan du göra drinkar med krossad is, forma egna kryddiga korvar, eller hacka grönsaker till salladen. Här är 9 saker som en köksassistent kan bistå dig med i köket.

 

 1. Mixer– undvik extra redskap och maskiner i köket. Köksmaskinen kan lätt bli en effektiv mixer – perfekt för dig som gillar fräscha smoothies.
 2. Grönsakshackare– slipp ett av de mindre roliga jobben i köket. Låt köksassistenten hacka dina grönsaker så får du dekorera salladen i stället.
 3. Rivjärn – använd en rivtillsats för nötter, ost, choklad eller potatis. Ett smart verktyg som gör det enkelt och säkert att riva dina matvaror.
 4. Juicepress – ett glas färskpressad apelsinjuice med ett par isbitar sätter guldkant på frukosten. Med en bra köksassistent kan du pressa smaskiga citrusfrukter varje dag.
 5. Köttkvarn – det här är ett hjälpmedel som ger en ny dimension till matlagningen. Oavsett om det är kött, fisk eller kikärtor så kommer du kunna skapa dina favoritbiffar från grunden.
 6. Glassmaskin – gör din favoritglass hemma utan att behöva köpa till en otymplig glassmaskin – med en köksassistent kan du få samma goda resultat.
 7. Pastamaskin – med hjälp av en köksassistent kan du skära tunna skivor tagliatelle, eller färska lasagneplattor. Låt dig inspireras av Italiens matinfluenser.
 8. Korvhorn – varför inte laga en god lunch med korv och bröd från grunden? Baka brödet och forma färsen med hjälp av ett korvhorn. Bratwurst eller svensk kallrökt klassiker? Du väljer.
 9. Kaksprits – se till att du får en jämn storlek med perfekt form på alla kakor med en kaksprits. Kakorna blir godare än någonsin.

 

Ankarsrum köksassistent – hög kvalitet med många funktioner

Ett sätt att höja baknings- och matlagningsglädjen är att använda sig av en pålitlig köksassistent som gör det enklare att jobba i köket och som ger ett bättre resultat. Ankarsrum köksassistent är en populär maskin som många vänder sig till. Med en snygg design och många olika funktioner gör den sig väldigt bra i alla hem. Utöver alla de vanliga användningsområden som du kan räkna med hos en köksassistent, plus ett par till, kan du välja att komplettera med ytterligare tillbehör i olika paket. Allt för att göra livet i köket lite lättare – och roligare.

Tillbehör till en köksassistent

Att ha en myriad av köksmaskiner hemma kan vara bökigt. Allt får inte plats på köksbänken och det är jobbigt att dra ut och in de olika maskinerna när det är dags för användning. Om du har en köksassistent som du kompletterar med tillbehör slipper du en hel drös med maskiner. Faktum är att en välutrustad köksmaskin med extra tillbehör kan göra det mesta i köket.

Till exempel har Ankarsrums stora tillbehörspaket verktyg som hjälper dig att: mala kött, riva ost, passera frukt och tomater, skiva potatis, mixa smoothie, krossa is, pressa citron och forma pasta.

 

Våra köksassistenter:

Vanliga frågor om köksassistenter

Vilken köksassistent är bäst för bakning? 

Läs Elons guide till bästa köksassistenter för att hitta den bästa maskinen för just bakning. I vårt sortiment hittar du flera olika modeller från kända varumärken.  

Vilken Kitchen Aid är bäst? 

På Elon.se hittar du KitchenAid 5K45SSEOB som är en tålig och tystgående köksapparat i rund och snygg design. Den är enkel att använda och göra rent. Dessutom tillkommer visp, degkrok och flatblandare som är perfekta tillbehör vid bakning. 

Vad kan man göra med en köksassistent? 

Läs vår guide här på Elon.se för att upptäcka vilka användningsområden en köksassistent har - utöver att vara en bakmaskin passar den även till mycket annat! Med rätt maskin kan du hacka, krossa, riva, pressa och blanda olika typer av ingredienser.

Vad har man en flatblandare till? 

En flatblandare är starkare än en visp och med den kan du enkelt göra den perfekta smeten för bland annat kakor. 

Vilka maskiner behöver man i köket? 

En köksassistent är en perfekt hjälpreda i köket. De klassika funktionerna är såklart att den knådar och vispar - därmed är den perfekt för bakning. Men visste du att den kan användas till mycket mer? Allt från att mixa, hacka grönsaker, riva nötter, pressa juice - till att användas som köttkvarn, glassmaskin eller pastamaskin. 

När ska man använda degkrok? 

En degkrok är ett utmärkt verktyg som du rekommenderas att använda vid storbak där degen är väldigt stor.

Vad gör man med en köksassistenter? 

Du kan göra massor med den - framförallt är det en maskin anpassad för att baka bröd och bullar. Men med rätt tillbehör kan du även använda den i andra typer av matlagning. 

Hur länge knåda deg i assistent? 

Degen ska vanligtvis knådas till den börja släppa från kanterna, det tar vanligtvis 2-3 minuter. Du märker själv när degen är smidig och färdigknådad.

Vad använder man k visp till? 

Den här typen av visp är perfekt för bakning.

Hur bra är Smeg köksassistent? 

I Elons utbud av köksapparater hittar du flera modeller av det kända märket Smeg, bland annat Smeg SMF33CREU som säljs med en glassinsats så att du kan göra egen glass hemma. 

Hur bra är Ankarsrum?

Ankarsrum är ett av de mest populära märken när det kommer till maskiner i köket. Tack vare sin höga kvalitet är den del av det svenska köket och går ofta i arv från generation till generation - en riktig klassiker!

Vill du veta mer om den nya energimärkningen, klicka här

Medlemspris