Zeina valde Nordanro: “Äntligen ett kök som passar mig!”

Libanesisk batata harra, grekisk soutzoukakia, ukrainsk pompuski – matkreatören Zeina hämtar sin matinspiration från världens alla hörn. Sitt nya kök fann hon däremot hos Elon.

Det är få som spenderar så mycket tid i köket som Zeina “Zeinas Kitchen” Mourtada. Bland puttrande grytor, väldoftande kryddor och världsomspännande smakbilder kombinerar hon familjeliv med inspelningar och fotograferingar i ett fullspäckat schema. Efter att ha dragits med ett opraktiskt och omodernt kök i flera år bestämde sig Zeina för att ge sig ut på jakt efter det perfekta köket. Det blev ett par missar innan fullträffen äntligen kom:

– Till sist hittade jag Elon i Kungens Kurva. Jag hade faktiskt ingen aning om att Elon även erbjuder kök, men det var kärlek vid första ögonkastet. 

Zeina Mourtada trivs i sitt nya kök från Nordanro – Elons egna köksvarumärke. 

 Matkreatörens val föll på Nordanro Premium i snygg industriell stil. 

“Mycket kök för pengarna” 

Att laga mat framför tusentals tittare på veckobasis ställer sina krav på ett kök, både vad gäller disposition, slittålighet och det estetiska. I huset i Sollentuna står nu ett rymligare och mer socialt kök, proppfullt med smarta funktioner, insvept i den varma ton som kännetecknar Nordanros köksdesign “Natur”. Kökslösningen blev Nordanro Premium

 

Zeina är inte en nybörjare när det kommer till att renovera kök och att utvärdera olika erbjudanden. När matkreatören var på jakt efter sin nästa köksleverantör hade hon en tydlig lärdom i ryggen: 

 

– Det jag har med mig sedan tidigare är att du får vad du betalar för. Innan valde jag det billigaste av det billigaste. Men faktum är köket är en viktig investering, oavsett om du ska använda det professionellt eller ej. Det lönar sig nästan aldrig att snåla, samtidigt som jag menar att det inte ska behöva kosta skjortan.

 

Denna balansgång fann hon i Nordanros kökskoncept: 

 

– Det är det som Nordanro gör så bra: man får ett riktigt schysst kök med hög kvalitet för en rimlig peng. Du får helt enkelt mycket kök för pengarna, och det är ganska unikt. Dessutom levererades hela köket på en gång, vilket gjorde att köket blev klart snabbt, smidigt och säkert.

Ovärderlig expertis hos Nordanro

Förutom en attraktiv prisbild och en smidig procedur, fanns det en enskilt avgörande faktor som gjorde Nordanro till ett solklart val för Zeina: köksexperterna. Oavsett utmaning fann de passande lösningar, vare sig det gällde placeringen av en köksö, rivningen av en vägg, belysning i luckorna eller att hitta extra effektiva vitvaror.

 

Att samarbeta med Nordanro är att samarbeta med experter som planerar från hjärtat. De kan sin grej och jag kände att ingenting var omöjligt, det fanns verkligen en lösning på allt!

 

Från planering till utförande fanns köksplaneraren Roger Ramstedt. Han blickar tillbaka på det lyckade projektet:

 

– Vi ville hjälpa Zeina att skapa ett kök som verkligen fungerar – både professionellt och privat. Därför satsade vi på fler öppna ytor, praktiska lösningar och en hel del förvaring. Vi känner oss riktigt stolta över resultatet, berättar han.

Köksplaneraren Roger Ramstedt hjälpte Zeina uppnå köksdrömmen. 

Smarta detaljer för en enklare vardag – och snyggare tagningar 

I planeringen av Zeinas nya kök stod två saker i fokus: tålighet och funktion. Detta återspeglas i flera av kökets detaljer, exempelvis arbetsytan av keramiksten som till utseendet påminner om marmor.

 

– Jag kan ställa en varm plåt direkt på bänken och använda rengöringsmedel utan att det påverkar ytan överhuvudtaget. Det är så himla praktiskt, inte minst när jag filmar.

 

De genomtänkta detaljerna återkommer även när det kommer till placeringen av komposten, som numera finns i anslutning till köksön; det behövdes både filmtekniskt, för inte vända ryggen mot kameran, men också för att hålla rent och snyggt. 

 

Kökets praktiska logik fortsätter i de utdragbara och platseffektiva skafferiet och i lådinredningar med flera lager för bestick och köksredskap. Detsamma gäller luckorna, som bokstavlig talat är fläckfria. 

 

– Luckor som inte går att smutsa ner var helt nytt för mig, men det funkar verkligen! På mina förra luckor behövde jag i princip torka efter jag hade torkat, det blev märken efter trasan. Nu kan jag inte ens komma ihåg när jag torkade senast…

 

Vitvarorna i Zeinas nya kök följer samma proffsprincip; en diskmaskin som får disken klar på sjutton minuter, kombinerad ångugn och en fläkt som varken hänger eller låter.

 

När Zeina till sist får frågan om vad hennes nya kök inger för känsla, kommer svaret snabbt:

 

– Jag älskar mitt kök. Det är helt magiskt. 

 

Hon tillägger:

 

– Jag tycker att min lite retsamma tonåring sammanfattade det hela ganska bra: “Du är ju Zeina Mourtada, Sveriges kändaste matlagare, nu har du äntligen ett kök som passar dig!”.

Zeinas nya kök innehåller flera fiffiga lösningar, inte minst kastrullförvaring.

 Ett gömt skafferi tittar fram i Nordanroköket. 

Zeinas 6 supertips: Så får du ett proffskök 

 

  • Tänk funktion, annars kommer att du att tröttna på köket. Satsa på arbetsyta och förvaring. 
  • Fundera på timingen för din köksrenovering: "att göra den sent in på våren fungerade jättebra för oss, då kunde vi laga mycket mat utomhus". 
  • Ha inte för bråttom – låt köksdrömmen marinera!
  • Planera in så att komposten är i nära anslutning till arbetsytan, då håller du snyggt och rent i köket. 
  • Ha det du behöver nära till hands, att leta efter kryddorna eller den där favoritkastrullen tar både tid och förtar matglädjen.
  • Ta hjälp av experten! Man kan ha en idé, men den kan alltid finslipas. Ni har samma mål – ta tillvara på det.

 

Psst.... Spana in hur köket såg ut innan och under make-overn på Nordanro.se 

Vill du veta mer om den nya energimärkningen, klicka här

Medlemspris