Laddar...

Hitta rätt väderstation - med wifi!

Vill du veta hur väderstationer fungerar och varför det kan vara en smart idé att införskaffa en? Då ska du läsa vidare! En appstyrd väderstation är ett mätinstrument som analyserar klimatet både inom- och utomhus med hjälp av wifi. Modulen som mäter luften inomhus ger dig värdefull information om mängden föroreningar i ditt hem. Utomhusmodulen ger dig relevant väderdata i realtid så att du har koll på variabler som temperatur, luftfuktighet, lufttryck, CO2 och buller.

I den här guiden går vi igenom vad en vädermätare är för något, hur du använder den och vad som kan vara bra att tänka på inför ditt köp. Vi går även igenom de allra vanligaste frågeställningarna. 

 

Innehåll:

  • Väderstation wifi - så funkar det
  • Bästa väderstationen
  • Netatmo väderstation
  • Regnmätare 
  • Vindmätare
  • Vanliga frågor

Väderstation wifi - så funkar det

Hur fungerar trådlösa väderstationer för hemmabruk? Vädermätaren från Netatmo är kompatibel med Netatmo Weather-appen som möjliggör klimatanalyser direkt i din mobil. Du kan även använda din enhet tillsammans med andra, tillhörande moduler som tillhandahåller ytterligare data. 

Fördelar med Netatmo:

  • Relevant väderdata i realtid
  • För inomhus- och/eller utomhusbruk
  • Kan användas med tillbehör som regn- och vindmätare

 

Bästa väderstationen

Vilken är den bästa vädermätaren? I Elon sortiment hittar du det populära varumärket Netatmo som har smarta enheter och tillbehör - perfekta för att mäta klimatet både inom- och utomhus.

En extra inomhusmodul kan användas om du vill se över inomhusklimatet i en annan del av ditt hus, exempelvis om du har flera våningar. Det finns även mätare för regn och vind som kan kopplas ihop med huvudenheten.

 

Netatmo väderstation

Med Netatmo kan du enkelt göra klimatmätningar på din mobil eller surfplatta. När du köper en mätare från Netatmo ingår två moduler, en för inomhusbruk och en för utomhusbruk. 

Inomhusmodulen placeras i ditt hem för att mäta inomhusklimatet och ge dig information om när du behöver vädra för att minska mängden föroreningar. Det gör att du får bättre koll på luftkvalitet.

Den trådlösa utomhusmodulen ger dig relevanta uppdateringar om vädret och mäter bland annat variabler som luftkvalitet, luftfuktighet, lufttryck och temperatur. Den här informationen är värdefull för dig med hus och trädgård som både vill ha statusuppdateringar om det aktuella klimatet och väderprognoser. 

Du kan även köpa paket med två inomhusmoduler eller köpa tillhörande mätare och regn och vind.

 

Regnmätare 

Om du har en trädgård och vill underhålla den på bästa sätt kan en digital regnmätare vara något för dig. Genom att få notifikationer om när regn väntas får du bättre koll på när det är dags att vattna dina växter.

Hur fungerar en mätare för regn? I Netatmos sortiment finns en mätare som du använder tillsammans med väderstationen från samma märke. Den samlar data om regnmängd i realtid och över samlad nederbörd. Datan skickas via wifi till din väderstation och då du kan se och analysera den i mobilen eller surfplattan.

 

Vindmätare

Om du vill ha koll på vinden kan använda din Netatmo väderstation med vindmätare. Mätaren har fyra ultraljudssensorer som mäter vindstyrka och vindriktning, även i vindbyarna. Du väljer själv hur du vill notifierad om vinden uppnår en viss styrka.  

 

Vanliga frågor 

Vilken väderstation är bäst?

Mätare från Netatmo är praktiska och ger dig värdefull information - direkt i mobilen! Upptäck varumärket hos oss på Elon.se.

Hur fungerar en väderstation?

Väderstationer för hemmabruk är ett mätinstrument som samlar in väderobservationer och använder sedan den insamlade datan för att producera väderprognoser. Den smarta enheten samlar bland annat in uppgifter om temperatur, nederbörd vindhastighet och fuktighet.

Vad kostar väderstation?

Hos Elon hittar du Netatmos smarta väderstation för 1790 kronor. Du kan även köpa ett paket som innehåller en mätare med tre moduler: en för utomhusbruk och två för inomhusbruk för 2390 kronor. I sortimentet finns även ytterligare tillbehör som kan köpas separat, bland annat vind- och regnmätare. 

Hur ställer man in en väderstation?

Ladda ner Netatmo Weather-appen på din mobil eller surfplatta. Du hittar appen på Apple Store eller Google Play. Skapa ett konto och anslut därefter mätaren till appen. 

Hur man kan mäta väder?

Med väderstationen från Netatmo kan du göra klimatmätningar direkt i din smarttelefon eller surfplatta. Mätaren är kompatibel med Alexas röststyrning samt appar för både Android och iOS. 

Hur mäter man vindens hastighet?

Netatmos vindmätare har fyra ultraljudssensorer som mäter vindstyrka och vindriktning. Du beslutar själv om hur du vill bli aviserad om vinden uppnår en viss styrka. I appen kan du även få ”upplevda” temperaturangivelser.

Vindmätare kan användas som ett komplement till din väderstation från Netatmo.

Vad använder man för att mäta lufttryck?

Lufttryck kan mätas med hjälp av en väderstation. Du placerar den trådlös enheten placeras runt knuten och ger dig relevant information om lufttrycket och andra klimatvariabler som temperatur, luftkvalitet och luftfuktighet. 

Sammanfattning

Netatmo väderstation är en smart enhet som mäter klimatet inom- och utomhus. Den insamlade datan skickas därefter via wifi till din mobil. Med tillbehör som vind- och regnmätare kan du mäta ännu fler variabler.

De klimatmätningar som görs inomhus ger dig viktig information om luftkvalitet i ditt hem. Mätningarna som sker utomhus ger dig uppdateringar i realtid och kan även ge dig prognoser om vädret längre fram. 

Vill du veta mer om den nya energimärkningen, klicka här