Laddar...

Smarta prylar som underlättar vardagen

Vardagen har kickat igång igen efter sommar och semester. Dags för rutiner igen. Aldrig förr har det varit så bra läge att ta ditt liv till en högre nivå. Med några smarta teknikprylar blir det enklare att komma tillbaka till vardagen!

 

Dags att vakna!

Vi är rätt så många som tycker att det är motigt att slå upp ögonen tidigt på morgonen, speciellt nu när det blir mörkare och kallare ute.

Om du vill vakna gradvis och naturligt, utan ett alarm, kan du låta din smarta belysning efterlikna solens uppgång. Philips Hue t ex har en app som gör att du kan förändra din morgonrutin helt. De smarta lamporna börjar långsamt tändas från den tid du ställer in, så att du försiktigt kan vakna så som naturen tänkt sig. Behöver du i stället något mer energiskt för att vakna till så kan du ställa in den smarta belysningen att tända ljuset omedelbart och med full styrka – att likna med att någon skriker ”gå upp”!

Med smart temperaturstyrning och uppvärmning som t ex Tado kan du synka värmen så att den sätter igång när du vill. Så om du till exempel ska vara ur sängen innan klockan 6 så använder du din app för att starta värmen till klockan 5.30 för att värma ditt hem till en mysig, skön temperatur. På så vis blir det lite enklare att kliva ut ur det varma och sköna täcket och sätta fötterna över sängkanten.

Behöver du kaffe för att piggna till på morgonen? Många gillar smarta kaffemaskiner som du kan starta via app från sängen, eller kaffebryggare med timerfunktion, som startar vid utsatt tid och fyller hela hemmet med härlig doft av nybryggt kaffe.

Om du inte vill investera i en smart kaffemaskin finns det alternativ! Med en smart plug eller två kan du ställa in t ex din befintliga vattenkokare, kaffebryggare eller annan apparat att starta vid en viss tidpunkt.

Vakna gradvis och naturligt med smart belysning. Stig upp i ett varmt hem med kaffedoft. Smarta prylar fixar din morgon.Vakna gradvis och naturligt med smart belysning. Stig upp i ett varmt hem med kaffedoft. Smarta prylar fixar din morgon.
Vakna gradvis och naturligt med smart belysning. Stig upp i ett varmt hem med kaffedoft. Smarta prylar fixar din morgon.

Hinner du inte planera din tid?

Hunden behöver en promenad, det finns ett stort berg med tvätt, jag har en viktig presentation på fredag, mitt hår ser fruktansvärt ut, jag måste gå på föräldramöte, min syster fyller år i veckan… låter det bekant? Vardagen kan vara intensiv och stressig, och det är lätt att missa saker.
Du tror att du har en ledig kväll och sen… Pang! Du glömde helt att du lovat att ta med din mamma för att köpa nytt padelracket.
Google Home har ett finurligt system; när dina uppgifter hopas, säg till Google att komma ihåg dem åt dig.

Hopar det sig med allt du behöver göra? Be Google Home komma ihåg saker åt dig.Hopar det sig med allt du behöver göra? Be Google Home komma ihåg saker åt dig.
Hopar det sig med allt du behöver göra? Be Google Home komma ihåg saker åt dig.

Missar du leveranser för att du inte är hemma?

Har det hänt att du hamnat i bilkö, eller att ett möte dragit över, så att du kommit hem sent och missat en viktig och efterlängtad hemleverans? I stället blir du hänvisad till en terminal någon mil bort, och de har stängt för helgen.
Lösningen är en smart dörrklocka med kamera! En smart dörrklocka som t ex Nedis har inbyggd kamera, så att du kan se exakt vem som står vid din dörr, via din smartphone. Via tvåvägskommunikation kan du prata med exempelvis budet och be denne att lämna ditt paket på en speciell plats. Perfekt!

Missa inte hemleveranserna igen. En smart dörrklocka med kamera hjälper dig.Missa inte hemleveranserna igen. En smart dörrklocka med kamera hjälper dig.
Missa inte hemleveranserna igen. En smart dörrklocka med kamera hjälper dig.

Saknar du ditt husdjur när du är på jobbet?

Det känns naturligtvis ledsamt att lämna ett husdjur som tittar längtansfullt på dig när du stänger dörren för att åka till jobbet.
Var inte orolig – det finns smarta kameror för detta! Placera en smart övervakningskamera någonstans där ditt husdjur brukar hänga om dagarna. På så vis kan du titta till ditt djur under arbetsdagen, och till och med aktivera kamerans ljud och ropa på ditt husdjur!

Med en smart övervakningskamera kan du titta på och prata med ditt husdjur från jobbet. Med en smart övervakningskamera kan du titta på och prata med ditt husdjur från jobbet.
Med en smart övervakningskamera kan du titta på och prata med ditt husdjur från jobbet.

Sväng ihop en snabb vardagsmiddag

Du har hittat ett perfekt recept som du tror ska gå snabbt och passa hela familjen. Du börjar med middagen och, rätt kladdig om händerna, inser du att receptet är angivet i cups, och du vill veta vad det motsvarar i deciliter. Du riskerar att ha en hungrig och irriterad familj med låg blodsockernivå om middagen inte blir lyckad. Här kan du ha stor hjälp av Google Home. Oavsett vilka omvandlingar du vill veta så är det bara att du frågar Google så får du ett snabbt svar (och en mätt familj).

Kladdig om händerna och osäker på olika enheter i receptet? Be Google Home omvandla åt dig, utan att behöva kladda på mobilen.Kladdig om händerna och osäker på olika enheter i receptet? Be Google Home omvandla åt dig, utan att behöva kladda på mobilen.
Kladdig om händerna och osäker på olika enheter i receptet? Be Google Home omvandla åt dig, utan att behöva kladda på mobilen.

Impulsköpens mästare

Går du till stormarknaden och köper allt du inte behöver? Du går in för att köpa toapapper och kommer ut med en mopp, en ny servis och 27 chipspåsar. Inköpslistan ligger kvar hemma.
Vi tar ju våra mobiltelefoner med oss överallt, så det är verkligen praktiskt att ha en inköpslista som du garanterat inte kommer lämna hemma. Direkt när du inser att mjölken är slut, ropa till din Google-assistent att den ska lägga det på din inköpslista. Slut på impulsköp!

Be Google-assistenten lägga till saker till din inköpslista så slipper du impulsköpen.Be Google-assistenten lägga till saker till din inköpslista så slipper du impulsköpen.
Be Google-assistenten lägga till saker till din inköpslista så slipper du impulsköpen.

Kom i rätt stämning

Philips Hue erbjuder några av de maffigaste belysningsteknikerna. Om du har gäster och vill ha lite musik och rätt atmosfär kan du ansluta dina smarta ljuskällor till Google Home. Säg bara vilken färg du vill ha på ljuset, så får du den perfekta stämningen för ett house disco. 

Ett kanske mer realistiskt scenario är att bebisen precis har somnat. Då kan du dimra ner ljuset utan att ens lämna soffan. Du kan också optimera ljuset för godnattsagan, eller skapa ett perfekt lugn för din morgonyoga.

Med färgade smarta lampor kan du skapa rätt atmosfär för varje tillfälle hemma.Med färgade smarta lampor kan du skapa rätt atmosfär för varje tillfälle hemma.
Med färgade smarta lampor kan du skapa rätt atmosfär för varje tillfälle hemma.

Vill du veta mer om den nya energimärkningen, klicka här