
Fem goda mackor du fixar med en smörgåsgrill
Varma mackor går är en klassiker och går att anpassa på många olika sätt. Det är en perfekt sommarlunch, utflyktsmat eller mellis och passar bra för alla åldrar. Vi ger dig fem smarriga recept som du snabbt fixar med en smörgåsgrill.
Kalkon- och färskosttoast
Ingredienser
(2 port)
4 skivor lantbröd
100 g färskost
0,5 msk hackad gräslök
75 g skivad kalkon
4 skivor ost
0,5 finstrimlad rödlök
1 skivad tomat
Gör så här
- Bred färskost på brödet.
- Fördela gräslök, kalkon, ost, rödlök och tomater på brödet.
- Gör en dubbelmacka genom att lägga en skiva bröd ovanpå.
- Grilla mackan i smörgåsgrill.
Portabello grilled cheese
Ingredienser
(2 port)
100 g portabellosvamp
1 schalottenlök
2 msk smör
1/2 riven vitlök
1 tsk hackad färsk timjan
1 krm salt
1 ½ msk färskost
100 g riven gruyère
4 skivor ljust toastbröd
Gör såhär
- Skiva portabellon. Skala och skiva schalottenlöken. Stek löken i hälften av smöret ca 10 minuter tills den är mjuk och gyllene. Lägg åt sidan.
- Stek svampen med vitlöken och timjan i resten av smöret tills den är gyllene. Krydda med salt.
- Blanda färskost och gruyère. Fördela på hälften av bröden tillsammans med svampen och lägg ihop med resten av brödskivorna. Grilla i ett smörgåsgrill och servera direkt.
Grillad smörgås med mozzarella, pesto och skinka
Ingredienser
(2 port)
Ciabattabröd
2 tsk pesto
125 g mozzarella -
2 skivor rökt skinka
50 grucola
10 st körsbärstomater
Gör så här
- Klyv bröden och bred underdelen med pesto. Skiva osten och lägg den, skinkan och hälften av rucolan på bröden. Lägg på överdelen.
- Grilla de dubbla mackorna i smörgåsgrill ca 4 min tills de fått fin färg.
- Servera mackorna, skurna i trekanter, med resten av rucolan och tomater.
Grillad avokadotoast
Ingredienser
(1 port)
1 msk pesto
½ skivad avokado
1 dl bladspenat
4 skivor lagrad ost (gärna cheddar)
2 skivor ljust surdegsbröd
Gör så här
- Fördela pesto, skivad avokado, spenat och lagrad ost på två skivor surdegsbröd. Lägg ihop.
- Grilla mackorna i en smörgåsgrill tills de fått fin färg.
Grillad pizzamacka med färsk oregano
Ingredienser
(1 port)
2 skivor lantbröd
¼ dl tomatsås
1 skiva rökt skinka
1/8 dl oregano
2 skivor ost
Rucola
Gör såhär
- Bred ut tomatsåsen på brödskivorna.
- Lägg skinka, oregano och ost mellan bröden.
- Grilla dem i smörgåsgrill tills de blir gyllenbruna och osten har smält.
- Servera med färsk rucola.
Här hittar du alla våra smörgåsgrillar!