Sous-vide – så kommer du igång!

Sous vide-temperatur

Vilken temperatur bör du ha på din sous vide? När du lagar mat i sous vide ska du utgå från tjockleken på köttet, fisken eller fågeln. Det är alltså tjockleken som avgör vilken temperatur du ska ställa in på din sous vide. Se tabellerna nedan för rekommenderade sous vide temperatur för nöt, fläsk och lamm, mager och fet fisk samt sous vide temperatur för fågel och ägg. 

Tabeller (förutom ägg) avser tid i minuter för pastörisering av respektive råvara. Råvarans starttemperatur är beräknad på 5°C, kylskåpskall.
Tabellerna är framtagna av Andreas Ivarsson.  

Varför är sous vide så bra?

Det enkla svaret är att du får den perfekta temperaturen på din köttbit, fiskrätt eller vad det nu kan vara som du vill få till i köket. Många entusiastiska hemmakockar börjar med en köttbit för att förstå hur en sous vide fungerar.

Men möjligheterna är oändliga! Du kan temperera choklad eller göra efterrätter med sous vide. Du kan även använda sous vide till olika grönsaker. Vad vill du testa? 

LÄS MER: 5 råvaror som blir fantasiska i sous vide 

Så funkar sous vide

Vad är "grejen" som får matentusiaster så exalterade? Vi guidar till hur du får den perfekta temperaturen på din köttbit, sparris eller vad det är du vill få till i köket.

Kyckling-sous vide – perfekt resultat varje gång

Laga kycklingbrösten till perfektion med hjälp av sous vide-teknik. Vi bjuder på de bästa tipsen, godaste recepten och svar på vanligaste frågorna.  

Sous vide-temperatur för nöt, fläsk och lamm

Sous vide temperatur för mager fisk

Relaterade produkter

Sous vide temperatur för fågel

Sous vide temperatur för ägg

Sous vide temperatur för fet fisk

Vill du veta mer om den nya energimärkningen, klicka här

Medlemspris