Niklas Ekstedts mattrender 2021

Har du koll på årets mattrender? Här är Niklas Ekstedts tankar.

1. Svensk pizza

Vi är trötta på napolitansk pizza. Jakten på originalreceptet får vila lite. Istället kanske man gör “svensk” pizza som capricciosa mycket bättre. Eller den perfekta pyttipannan. 

2. Kulturspannmål

Jag tror kulturspannmål slår igenom stort. Det räcker inte att välja sädesslag, utan vilken sorts havre du vill ha. Vanligt spannmål har blivit allt mer standardiserat, lokala sorter har glömts bort. Tidigare fanns lokala sorter som smakar annorlunda, med mer karaktär.

3. Potatis får renässans

Istället för att allt är processat går man tillbaka till grunden. Mer vanliga grejer som man tidigare glömt bort för att det inte varit så trendigt.

4. Fortsatt pandemi

Antingen fortsätter 2021 med fortsatt pandemi och restriktioner. Följden blir att hela restaurangbranschen kvävs.

5. Eller det glada 20-talet 

Eller så går allt över om några månader och då går vi istället in i det glada 20-talet.

Det blir dekadenta fester och man tar igen det förlorade året med sina vänner.

Lär dig mer med Niklas ekstedt 

Vill du veta mer om den nya energimärkningen, klicka här

Medlemspris