Stäng

Produkter

  1. {{ product.Name }} 
Alla resultat för produkter

Hittade inga matchande produkter

Produktgrupper

Alla resultat för produktgrupper

Hittade inga matchande produktgrupper

Sidor

Butikssidor
Övriga sidor
Alla resultat för sidor

Hittade inga matchande sidor

 

 

På elon.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Läs här varför vi använder kakor på vår webbplats

I vår integritetspolicy så kan du läsa om hur vi på elon.se hanterar dina personuppgifter Här hittar du vår integritetspolicy

 Stäng

Genom att välja en butik får du:

Mitsubishi Electric VL-100U5-E

Ventilation

  • Du har valt:
  • Nollställ filter

Visar av produkter

Elon tipsar!
Produktpaket
PRISSÄNKT
Visa

Visar av produkter

Ventilation

Här hittar du Elon:s utbud av produkter för ventilation. I vårt sortiment hittar du ventilationsaggregat, fläktar och tillbehör för ventilation. Skapa en skön inomhusluft hemma med bra ventilation.

Vi människor tillbringar mycket tid inomhus. För att hålla inomhusluften fri från gifter, fukt och unkna dofter är det viktigt med god ventilation. Med god ventilation minskar risken för fuktskador, mögel, allergier, huvudvärk och astma. Skapa ett skönt inomhusklimat hemma med produkter för ventilation från oss!

Olika typer av ventilation

För hus och villor finns det två olika typer av ventilationssystem. Det ena är självdrag och det andra är mekanisk ventilation. Självdrag sker genom skorstenar, väggventiler eller fönsterventiler. Även badrumsfläktar och köksfläktar hjälper till att förstärka ventilationen i ett hus med självdrag.

Självdraget i en skorsten kan bli sämre när du byter värmekälla från olja eller ved mot till exempel värmepump, fjärrvärme eller direktel. Då kan du kompensera genom en aspirator i skorstenen, vädra mer eller installera ett ventilationsaggregat som fungerar som ”vädrare” fast fönstren hålls stängda.

Vid mekanisk ventilation sker luftväxlingen av husets inomhusluft med hjälp av elektriska fläktar som värmeflyttare, badrumsfläktar och ventilationsaggregat. Ett ventilationsaggregat med värmeväxlare som återvinner energin i den förbrukade luften passar perfekt till hus som blivit för täta vid tilläggsisolering eller fönsterbyte, har för hög radonhalt eller där självdraget är borta.

Frågor om ventilation

Vet du inte vilken produkt du behöver för att skapa god ventilation i hemmet? Kom in till din närmsta Elon-butik och prata med oss! Vi hjälper dig att hitta rätt produkt för att skapa ett skönt inomhusklimat i ditt hem!