Frysa in ris och pasta – så gör du

Blev det ris eller pasta över från middagen? Frys in det! Marie-Louise Danielsson-Tham, professor i livsmedelshygien, berättar hur. 

 

Så enkelt fryser du in kokt ris


Minimera matsvinnet och ta hand om överblivet riset. Det är enkelt, förklarar Marie-Louise Danielsson-Tham. 


– Kokt ris går utmärkt att lägga i en plastförpackning, en burk eller nånting och lägga i frysen och sedan tina upp när man behöver det. Det är inga problem med det. 

pasta att frysa inpasta att frysa in

Marie-Louise Danielsson-Tham, professor i livsmedelshygien, visar hur du kan frysa in pasta och ris.

Frysa in pasta – så ska du tänka


Kokt pasta lämpar sig inte bra att frysa in. Den blir vattnig och svampig.


– Det är ingen kulinarisk upplevelse att äta pasta som har varit fryst, men det är inget farligt. 


Men det finns sätt att få den frysta pastan godare vid upptining:


– Blanda pastan med köttfärssås eller annan sås innan du fryser in den. Då märks det inte lika tydligt om den blivit lite geggig. 

Vill du veta mer om den nya energimärkningen, klicka här

Medlemspris