Laddar...

Ångrengöring ett miljövänligt alternativ

Att rengöra med ånga är naturligt, hygieniskt och ett bra miljöalternativ. Det är ett snabbt och enkelt val som helt utan kemikalier tar bort de mest envisa fläckarna. Nedan kan du läsa om de främsta fördelarna med ångrengöring – kanske kommer du till och med tycka att det är roligt att ta bort fläckar framöver.

 

Innehåll:

  • Inga kemikalier med ångrengöring

  • Enkelt att komma åt med ångrengöring

  • Rengöra textilier med ånga

  • Vanliga frågor 

 

Inga kemikalier

Ångrengöring anses vara den mest naturliga formen av rengöring och är ett bra alternativ för dig som värnar om miljön. När du rengör med ånga behövs inga kemikalier, det är billigt och det passar familjer som har besvär med astma eller allergi. Dessutom tar en ångtvätt död på fler bakterier jämfört med traditionella rengöringsmetoder.

 

Enkelt att komma åt med ångrengöring

Traditionella rengöringsmetoder är ofta anpassade för en specifik arbetsyta, vilket gör användningen begränsad, till skillnad från ånga. Ånga tränger in i små utrymmen och mellanrum och lösgör envist smuts på endast några sekunder. Det är exempelvis praktiskt i badrummet, i fogar och duschutrymmen.

 

Rengöra textilier med ånga

Ångrengöring behöver inte bara användas för rengöring av hårda ytor utan fungerar även bra för exempelvis textilvård. Det fungerar utmärkt för tvätt av många möbler, mattor och utomhustextilier. Dessutom kan exempelvis fönster och större växter rengöras med ånga.

 

Här hittar du våra ångrengörare »

Relaterade produkter

Vanliga frågor 

 

Vad är en ångtvätt bra till? 

Ångtvätt kan användas i hela hushållet: från att göra rent diskbänken till att fixa fälgarna på bilen. Med ångtvätt kan du ta bort de mest envisa smutspartiklarna! 

 

Var kan man använda ångtvätt? 

Du kan använda den nästan var som helst. Ångtvätten har massor med tillbehör som gör att du kan komma åt i hörnen och kakelfogarna i både kök och badrum. Den passar även utmärkt för att rengöra golv.

 

Hur ångtvättar man? 

Vatten hettas upp i ångtvättens tank tills det nått kokpunkten, vilket gör att ånga uppstår. Det tar några minuter och därefter kan man använda ångtvätten för att göra rent. 

 

Kan man köra ångtvätt på parkettgolv? 

Både laminat- och parkettgolv kan rengöras med ångtvätt! Det som är bra med den här städtekniken är att den efterlämnar mindre vatten än när du städar med en mopp. Använd ångtvätten tillsammans med golvmunstycket. Ångan kommer att lösa upp smutsen och ge dig ett skinande, rent golv!

 

Kan man Ångtvätta soffa? 

Ångtvätt kan användas på textiler och kan därmed utan problem rengöra din soffa.

 

Kan man använda ångtvätt på trägolv?

Det funkar alldeles utmärkt att rengöra trägolv med ångtvätt. En mycket mindre mängd vatten används vid ångrengöring än med en traditionell hink och mopp.

Vill du veta mer om den nya energimärkningen, klicka här