Laddar...

Massagepistoler - allt du behöver veta

Återhämtning efter träningspasset, stimulerande massage och lindring av smärtproblem: Massagepistol är ett multifunktionellt redskap som raskt ökar i popularitet. Elon svarar på de vanligaste frågorna kring den hjälpsamma apparaten. 

En massagepistol, även kallad “massage gun” på engelska, är en portabel handapparat som skickar ut vibrationer till riktade muskelområde. Den har under de senaste åren växt i popularitet och används främst för muskelaktivering och återhämtning. En massagepistol är med andra ord ett utmärkt redskap för alla som vill hjälpa kropp och hälsa på traven.

 

Innehåll:

 • Varför ska man använda massagepistol?
 • Hur använder man massagepistol?
 • Funktioner och tillbehör 
 • Vanliga frågor

Varför ska man använda massagepistol?

Användningen av massageredskap, även kallat “vibrationsterapi”, främjar hälsan på flertalet sätt. Här är en sammanställning:

 

 • Förbättrad hälsa genom ökad blodcirkulation. En fungerande blodcirkulation behövs för att försörja kroppens alla vävnader med syre och näring. Ökad blodcirkulation gör det dessutom lättare för din kropp att ta hand om stresshormoner och blodfetter – som till exempel adrenalin och kortisol – vilket i sin tur främjar sömn, sänker stressnivån och främjar den övergripande hälsan.

 

 • Ger maximal återhämtning och lindring av muskelspänning, ömhet och smärta. Tack vare att massagepistoler är både effektiva och kraftfulla kan de mjuka upp dina mest stela och spända muskler. Alltifrån en smärtande ländrygg till svidande träningsvärk i benen. 

 

 • Förhindrar muskelskador. Användning av en massagepistol kan även verka förebyggande. Du kan exempelvis mjuka upp spända muskler innan träning och på så vis undvika skador samt göra träningspasset roligare och effektivare. Givetvis är det bra att fortsätta stretcha oavsett om du använder massageredskapet eller ej. 
 • Prisvärt alternativ. Även om massagepistolen kan kännas som ett stort inköp vid tillfället, kommer det förhoppningsvis gör att du spenderar mindre pengar på behandlingar när du nu istället kan massera dig själv på ett effektivt sätt. 

 

Hur använder man massagepistol? 

 

När du använder en massagepistol är det viktigt att anpassa inställningarna beroende på behov och preferens. På många apparater finns både ett sportläge och ett komfortläge (vid återhämtningssyfte bör du exempelvis börja med låg vibrationsnivå). Du kan använda massagepistolen både på dig själv eller någon annan. 

 

TIPS! Är du nybörjare rekommenderar vi att starta försiktigt med hastigheten och tryck tills du hittar det ultimata för just din kropp. Till en början kan du rikta in dig på de större muskelgrupperna. Dessutom bör du vara ytterst försiktig när du använder en massagepistol om du har ett kroniskt smärttillstånd

 

Funktioner och tillbehör

 

När du sedan står framför butikshyllan eller bläddrar genom vår digitala produktkatalog, kan det vara bra att ha följande funktioner i åtanke:

 

 • Batteritid: Se till att massagepistolens batteritid överensstämmer med det specifika massageprogram du önskar.
 • Slagkraft: Det krävs olika hög slagkraft beroende på vilka muskelgrupper du masserar. Därför kan det vara bra av satsa på en variant utrustad med olika hastighetslägen.
 • Munstycken: Det finns som regel fyra munstycken: gaffel, kula, boll samt platt munstycke. Det som avgör vad du behöver beror helt på vilket område du önskar massera. Av den anledningen kan det vara klokt att investera i en modell där du får minst 3–4 olika massagehuvuden. 
 • Vibrationsnivåer: Massagepistolens vibrationsnivåer avgör hur pass djupt ner i musklerna du kan nå. 
 • Ljudet: Massagepistoler är generellt sett relativt tysta, men om du är ljudkänslig ska du säkerställa att du väljer en massagepistol vars decibelnivå är lägre än 65 dB.

 

Vanliga frågor om massagepistoler

Vad är en massagepistol? 

En massagepistol är en handappart som du använder för att massera muskler. Pistolen sänder ut vibrationer i det valda området och kan exempelvis användas på axlar och rygg.

Vilken massagepistol ska jag köpa? 

Vilken modell som passar dig beror på olika saker, t.ex. pris och funktioner. Hos Elon hittar du olika varianter från varumärket ELEEELS.  

Vilken massageapparat är bäst? 

Massagepistolar från ELEEELS lindrar muskelstelhet, förbättrar blodcirkulationen och förhindra muskelskador.

Är massagepistol något att ha? 

Det är ett fantastiskt hjälpmedel för dig som är stel eller är öm. Dina muskler får hjälp att slappna av och kännas mindre stela. En massge kan också bli en avkopplande stund på dagen.

Vad ska man tänka på vid köp av massagepistol? 

Välj den modell som passar dina behov - om du t.ex. vill kunna komma åt och massera ryggen kan det vara klokt att välja en variant med vinklat/vridbart handtag.

Vad används massagepistoler till? 

Den används för att massera ömma och stela muskler.

Vem bör använda en massagepistol? 

De flesta kan använda massagepistol. Undvik dock att använda den om du har ont eller om du har någon typ av skada. Smärta och skador ska alltid hanteras av vården.

 

Utforska vårt fullständiga utbud av massagepistoler och testa dig fram till din ultimata massage-session. För frågor finns vår kunniga kundtjänst alltid här för dig!

Vill du veta mer om den nya energimärkningen, klicka här