5 snabba middagar som förenklar din vardag

Har du svårt att få vardagspusslet att gå ihop? Hungriga barn behöver hämtas från träningen och skriker efter mat när de kommer hem. Själv har du precis slutat jobbet och vill inget annat än att krypa ner i soffan. Såhär kan en ny spis göra ditt liv enklare.  

Plåtmat: 5 snabba middagar   

Det är smart att göra middagen på en plåt. Det går snabbt och disken blir minimal. Elvitas nya spisar är utrustade med fyra plåtar som gör din matlagning både mer effektiv och rofylld. Här kommer fem snabba middagar du kan laga i ugnen. Vilket recept vill du prova först?    

1. Kyckling med rotfrukter 

Lägg rotfrukter du gillar och lök i stora bitar på en plåt. Lägg kycklinglåren över. Krydda med salt, pressad vitlök och häll på lite olja. Baka av i ugnen!  

2. Laxsida med grönsaker 

Om du föredrar fisk, så går det givetvis bra att använda lax istället för kyckling i receptet ovan. Det blir supergott och är väldigt enkelt att tillaga.   

3. Fläskpannkaka

Många minns denna klassiker från barndomen. Ta det första recept du hittar på en god pannkaksmet. Psst! Häll i mixade linser eller liknande för att göra pannkakan nyttigare. Ingen märker något!   

4. Ugnsrostad kål med umamismör  

Använd kål i säsong. Skär i större bitar, lägg på plåt, toppa med lite olja och salta. 

Umamismör är brynt smör med rostade hasselnötter och japansk soja. Genialt till mycket. Lägg till valfritt protein. Kanske pocherat ägg, baljväxter eller varför inte halloumi?  

5. Falukorv i ugn  

Ett annat populärt recept är falukorv i ugn. Kom ihåg att ugnsrosta potatis på samma plåt, så slipper du koka potatis till moset sen. På så vis blir matlagningen ännu mer effektiv och du får tid över till annat.   

Men hur gör jag med rengöringen då? 

Du är säkert också trött på att behöva rengöra spisen efteråt. Det är jobbiga sysslor som ofta hamnar långt ner på din att göra-lista. Elvitas nya spisar rengör sig praktiskt taget själva. Allt för att din vardag ska bli enklare.  

Elvitas nya modeller är bland annat utrustade med ångrengöringsprogram, vilket är en smart funktion som gör det mycket lättare att hålla din ugn ren och fin. Du fyller en långpanna, värmer upp ugnen till 50°C och låter den stå i cirka 30 minuter. Programmet gör att fettet lossnar och mjukas upp, vilket innebär att ugnen blir mycket renare efteråt. Snabbt, smidigt och helt utan kemikalier.     

Så sparar du energi med din nya spis   

Flera av Elvitas nya spisar är dessutom utrustade med flexibla hällar för induktion. Det innebär att värmen anpassar sig till storleken på dina kokkärl, vilket sparar energi i matlagningen. Dessa smarta kokzoner ser till att du endast använder den energi som krävs för att värma upp kokkärlet.   

Hur vet du om dina kokkärl är anpassade för induktion? Det är lätt att testa med hjälp av en magnet. Håll magneten mot kokkärlets botten. Om den fastnar så är kokkärlet lämpligt för induktionshällen.     

Välj en Elvitaspis som underlättar din vardag  

I ett fullpackat veckoschema behöver du hjälp med att få din stressiga vardag att gå ihop. Såhär hjälper Elvitas nya spisar dig:    
 

  • Fler plåtar gör att du sparar tid på att laga mat i ugnen. Få vardagspusslet att gå ihop genom att testa något av våra enkla recept på plåtmat. Låt matlagningen ta hand om sig själv medan du kan göra något annat.  
  • Spisarna är lätta att rengöra och underhålla, så att de kan hålla längre, med hjälp av smarta funktioner som exempelvis ångrengöring. Om något mot förmodan skulle gå fel erbjuds en fem års garanti, så du inte behöver oroa dig över ditt köp.        
  • Smarta induktionshällar sparar energi eftersom de anpassar sig till dina kokkärl. Flexibla kokzoner gör matlagningen både lättare och effektivare. 

Relaterade produkter 

Vill du veta mer om den nya energimärkningen, klicka här

Medlemspris